02/06/11


 


Ισχυρά σόναρ φέρουν πολλά πλοία π.χ. ωκεανογραφικά, φαλαινοθηρικά, ειδικά υποβρύχια χαρτογράφησης βυθού και αρχαιοτοτήτων, όπως και πολλά πολεμικά, π.χ. φρεγάτες και υποβρύχια.

Να γιατί περνούν χωρίς αιτία, οι φρεγάτες και τα υποβρύχια της Τουρκίας έξω από το Σούνιο
.

Οι Τούρκοι ανενόχλητοι και με τσαμπουκά, μετράνε και κάνουν χαρτογράφηση του βυθού για κοιτάσματα στο Δυτικό Αιγαίο.

«Πετρέλαιο δεν θα βγάλετε από το Αιγαίο, ούτε φυσικό αέριο από το θαλάσσιο βυθό της Κρήτης, αν δεν συνεργαστείτε και δεν το μοιράσετε μαζί μας». Αυτό το μήνυμα στέλνει στην Ελλάδα με τις αποκλειστικές δηλώσεις του στο newsbomb.gr ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ενέργειας της Τουρκίας Νεστέντ Παμίρ, ο οποίος είναι και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας με τις αρμοδιότητες υπουργού.

Ο κ. Παμίρ στις δηλώσεις του τονίζει ότι δεν μπορεί η Ελλάδα μονομερώς να προχωρήσει σε έρευνες για το πετρέλαιο στο Αιγαίο και αυτό πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Τουρκία και με χώρες που θα έχουν συμφέρον προς τούτο.

«Κανείς δεν μπορεί ανοικτά να επενδύσει και να ερευνήσει την περιοχή. Αλλιώς υπάρχει μια απειλή και γι' αυτό όλες οι όμορες χώρες πρέπει να διαπραγματευτούν και να φτάσουν σε μια αποδεκτή λύση».

Ο κ. Παμίρ καταγγέλλει την Κύπρο και το Ισραήλ που υπέγραψαν συμφωνία για τον καθορισμό της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ των δύο χωρών χωρίς να βάλουν την Τουρκία σε αυτή την συμφωνία και απειλεί ανοικτά Κύπρο και Ισραήλ με τη δήλωση:

«Τέτοια βήματα βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ανατολική μεσόγειο, η οποία είναι ήδη ευαίσθητη σε μία κρίσιμη ισορροπία. Τέτοια γεγονότα όπως η διμερής συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ θα προκαλέσουν περαιτέρω ζημία στο κυπριακό και θα εμποδίσου τη λύση του».

Εν τώ μεταξύ η υπόθεση με την ΑΟΖ της Ελλάδας κόλλησε για πάντα, σαν το Μακεδονικό, το φράχτη του Εβρου, την υφαλοκρηπίδα, την ανάπτυξη κοκ.

 Σύμφωνα με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (την οποία έχει επικυρώσει η Ελλάδα) η ΑΟΖ είναι μία θαλάσσια ζώνη, η οποία αρχίζει από την ακτογραμμή ενός παράκτιου κράτους και φθάνει μέχρι και 200 ναυτικά μίλια από αυτή. 

Η θαλάσσια αυτή ζώνη δεν είναι αυθύπαρκτη, όπως η υφαλοκρηπίδα. Υπάρχει, μόνο όταν ένα κράτος τη θεσπίσει, όπως και έχει δικαίωμα. Όπως και στην περίπτωση της υφαλοκρηπίδας, το παράκτιο κράτος “έχει κυριαρχικά δικαιώματα για την έρευνα, την εκμετάλλευση, τη διατήρηση και τη διαχείριση των ζώντων ή μη πόρων του βυθού, του υπεδάφους και των υπερκείμενων υδάτων” της ΑΟΖ του. 

Με άλλους λόγους, “το παράκτιο κράτος μπορεί να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους της ζώνης αυτής, όπως για παράδειγμα εκμετάλλευση ενέργειας από ανέμους, ύδατα κ.τ.λ. Επίσης μπορεί να στήνει τεχνητές νησίδες ή άλλες κατασκευές. Όλα τα κράτη έχουν δικαίωμα ελεύθερης ναυσιπλοΐας, υπερπτήσης, πόντισης καλωδίων, αρκεί να κινούνται μέσα στα πλαίσια που ορίζει το διεθνές δίκαιο και να μην απειλούν την ασφάλεια του παράκτιου κράτους”.


Ενδιαφέρον έχει ότι:


1. Oι Iσραηλινοί προχωράνε σε αντλήσεις απο το τεράστιο κοίτασμα Λεβιάθαν της Ανατ. Μεσογείου.

Το κοίτασμα Λεβιάθαν βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στο οικόπεδο 12 της Κύπρου και απέχει μόλις 34 χιλιόμετρα. Εκεί, τώρα, διενεργούνται διερευνητικές γεωτρήσεις και τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά. «Αναβλύζει...» είναι η λέξη που χρησιμοποίησαν οι ειδικοί, όταν ενημέρωσαν τις κυπριακές Αρχές εμπιστευτικά.  


ΕΡΩΤΗΜΑ: Γιατί δεν δημοσιεύεται στα ΜΜΕ, η συμφωνία ΑΟΖ Κύπρου-Ισραήλ να τη δούμε; Μήπως τελικά δεν υπάρχει;

Η συμφωνία κρίνεται υψίστης σημασίας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς, αφενός ανοίγει ο δρόμος για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο θαλάσσιο υπέδαφος μεταξύ των δύο χωρών και αφετέρου στέλνει σαφές μήνυμα στην Τουρκία για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία επαναβεβαίωσε ο άλλος ισχυρός περιφερειακός παίκτης. 


2. H κυβέρνηση έβγαλε τη ΔΕΠΑ στο σφυρί


ΕΡΩΤΗΜΑ: Γιατί πουλιέται η ΔEΠA; Με ποιά λογική; Οταν η χώρα έχει τόσα κοιτάσματα, πουλιέται το δίκτυο διανομής; Πόσο θα πάνε οι μετοχές της ΔΕΠΑ αν αρχίσει η άντληση; Aυτό δεν είναι σκάνδαλο 100 φορές μεγαλύτερο απο τη γνωστή φούσκα του Χρηματιστηρίου;


3. Συζήτηση για ΑΟΖ Λιβύης.


Σύμφωνα με το em-pollution-gr στα κίτρινα βέλη είναι οι «πιό πιθανά καλές» περιοχές εξόρυξης. Αρα, αν η ΑΟΖ της Λιβύης ξεκινήσει απο τη έξοδο του κόλπου της και μετά, όπως η ίδια θέλει... και όπως κάποιοι Ελληνες δικηγόροι διαφημίζουν στα ΜΜΕ σαν αθώα παραχώρηση απο την Ελλάδα, τότε η Ελλάδα χάνει τα δικαιώματα εξόρυξης,στη περιοχή που δείχνει το κόκκινο βέλος.

4. Τρόποι ανίχνευσης κοιτασμάτων.


Σας βάζω μερικές φωτογραφίες με εξηγήσεις απο το em-pollution-gr.


Στο τέλος θα καταλάβετε το γιατί...


Στη φωτογραφία αριστερά φαίνεται ένα ωκεανογραφικό πλοίο πολλαπλών χρήσεων να ερευνά για “ηφαίστεια του βυθού” (πηγές φυσικού αερίου μέσα στη θάλασσα) με τη βοήθεια ενός σόναρ, που μπορεί να εκπέμπει σε διάφορες συχνότητες.

Στη δεξιά φωτογραφία, φαίνεται ένας χάρτης του βυθού κατασκευασμένος με τη βοήθεια ενός τέτοιου σόναρ και του κατάλληλου λογισμικού. Μελέτη τέτοιων χαρτών μαζί με αναλύσεις πετρωμάτων και μικροοργανισμών οδηγούν σε γεωτρήσεις για ανίχνευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.


 

Στη φωτογραφία αριστερά, φαίνονται οι αναλύσεις μετρήσεων σε real-time ενός σόναρ ωκεανογραφικού πλοίου (καθώς αυτό κινείται), που δείχνουν φυσικό αέριο να βγαίνει απο διάφορες τρύπες βράχων (όπως αυτές στη δεξιά φωτογραφία τραβηγμένη απο υποβρύχιο ρομπότ) φθάνοντας μέχρι την επιφάνεια της θάλασσας, σε μια κάθετη τομή του βυθού. Ο βυθός είναι περίπου στα 1500-2000 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ισχυρά σόναρ φέρουν πολλά πλοία π.χ. ωκεανογραφικά, φαλαινοθηρικά, ειδικά υποβρύχια χαρτογράφησης βυθού και αρχαιτοτήτων, όπως και πολλά πολεμικά, π.χ. φρεγάτες και υποβρύχια.


Kαταλάβατε τώρα, γιατί περνούν χωρίς αιτία, οι φρεγάτες και τα υποβρύχια της Τουρκίας έξω από το Σούνιο; 

πηγές:Σήμερα, Κυριακή 6.2.2011, τα δύο μεγαλύτερα κινήματα αντίστασης των πολιτών εναντίον της αυθαιρεσίας των κυβερνητικών και εργολαβικών συμφερόντων συναντήθηκαν στα Διόδια της Αττικής Οδού στο Μαρκόπουλο και άνοιξαν την Αττική Οδό για 2 ώρες, από τις 3 έως τις 5 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πέρασαν από τα διόδια περίπου 2000 αυτοκίνητα, από τα οποία μόλις 4 προσπάθησαν να καταβάλουν το αντίτιμο των διοδίων, προφανώς φοβούμενοι τις απειλές της δημοκρατικής κυβέρνησης για απόδοση ευθυνών στους οδηγούς με την κοινοποίηση των στοιχείων τους από το Υπουργείο προς την εταιρία εκμετάλλευσης και λειτουργίας.

 

Σε μία μάλιστα περίπτωση ένας διερχόμενος, που μάλιστα δεν οδηγούσε καν ο ίδιος το αυτοκίνητο, κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις, που μέχρι τότε παρευρίσκονταν διακριτικά στην άκρη της Αττικής Οδού, και προκάλεσε ένταση με την εμμονή του να διασπάσει τις ομάδες των διαμαρτυρομένων. Το συμβάν έληξε ήρεμα χωρίς να επεκταθεί το ζήτημα, αφού ο εν λόγω κύριος "εισέπραξε" τις ευχές και τον περίγελο των διαμαρτυρομένων διαδηλωτών.

 

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ολοκληρώθηκε με την ήρεμη αποχώρηση των μελών των κινημάτων στις 5 το απόγευμα.


λαυριωτική
(αναγνώστης)150 ΤΟΝΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟ ΚΤΙΡΙΟ

Στο Λαύριο βρίσκεται ένα από τα πιο επιβαρημένα σε τοξικούς ρύπους κτίρια στον κόσμο. Εδώ και δύο χρόνια η επιστημονική κοινότητα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εκπέμπει SOS για τη δημόσια υγεία στην περιοχή, καθώς μέσα στο υπερσύχρονο Τεχνολογικό-Πολιτιστικό Πάρκο του Λαυρίου (ΤΠΠΛ), στο κτίριο Κονοφάγου, κρύβεται μια νάρκη.

Εκατόν πενήντα τόνοι εξαιρετικά επικίνδυνων τοξικών ουσιών όπως αρσενικό, μόλυβδος, κάδμιο είναι αποθηκευμένοι 50 χρόνια τώρα στο ετοιμόρροπο κτίριο, απειλώντας ανά πάσα στιγμή να ξεχυθούν στην ατμόσφαιρα σκορπίζοντας το θάνατο. Οπως αναφέρει σε μελέτη του το ΕΜΠ, από τους 150 τόνους οι εννέα είναι αρσενικό στη μορφή του οξειδίου. Για να καταλάβει κανείς πόσο επικίνδυνο είναι, για το θάνατο ενός ενήλικα αρκεί η κατάποση 0,1 γραμμαρίου αρσενικού. Παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές, που έχουν σταλεί από το 2008, η πολιτεία αντιμετωπίζει με αδιαφορία τον τεράστιο αυτό περιβαλλοντικό κίνδυνο. Αλλά ας παρακολουθήσουμε τα γεγονότα από την αρχή:

Τη δεκαετία του '60 από τις μεταλλουργικές εργασίες της γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου χάνονταν από τα ρυπογόνα αέρια εκατοντάδες ζωές. Εκείνη την εποχή ο καθηγητής και, αργότερα, πρύτανης του Πολυτεχνείου Κ. Κονοφάγος (διετέλεσε και υπουργός Βιομηχανίας της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή 1974-1977), συνέλαβε την ιδέα να δημιουργήσει έναν «πύργο- παγίδα» των επικίνδυνων καπναερίων, που αργότερα πήρε το όνομά του. Το έργο ήταν μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας, κυριολεκτικά έσωσε εκατοντάδες ζωές.

Κατασκευάστηκαν σήραγγες μέσα από τις οποίες τα καπναέρια διοχετεύονταν στο κτίριο, όπου οι επικίνδυνοι ρύποι εγκλωβίζονταν σε σακόφιλτρα. Με τη λειτουργία αυτή εναποτέθηκαν στον πύργο σε μορφή συμπυκνωμένης, με τον καιρό, πούδρας (κάτι σαν κιμωλία) ιδιαίτερα επικίνδυνες ουσίες βαρέων μετάλλων. Οπως επισημαίνεται από το ΕΜΠ κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι άλλα ρυπογόνα απόβλητα θα φέρει στο φως ο καθαρισμός του κτιρίου, π.χ. χημικά αντιδραστήρια, που τα χρησιμοποιούσαν στη μεταλλουργική διαδικασία. Γεγονός όμως είναι ότι το αρσενικό και ο μόλυβδος βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της αμερικανικής λίστας (CERCLA) με τις πιο επικίνδυνες ουσίες και το κάδμιο στην έβδομη θέση.

Οπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, το κτίριο είναι σε άθλια κατάσταση και ετοιμόρροπο. Πρόσφατη έρευνα του ΕΜΠ, η οποία πραγματεύεται το ζήτημα της διασποράς των ρύπων, διαπίστωσε ότι σε περίπτωση κατάρρευσης ακόμη και με την πιο χαμηλή ταχύτητα του ανέμου θα δημιουργηθούν επικίνδυνα υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων σε όλη τη Λαυρωτική.

Στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής, ήταν γνωστό ότι κάτι «έτρεχε» στο κτίριο Κονοφάγου, και όταν εγκρίθηκαν τα κονδύλια αρχές του 2008 τέσσερα άτομα φορώντας ειδικές στολές, με επικεφαλής τον διευθυντή του Εργαστηρίου Μεταλλευτικής Τεχνολογίας και Περιβαλλοντικής Μεταλλευτικής του ΕΜΠ, καθηγητή Δ. Καλιαμπάκο, μπήκαν στο κτίριο και περισυνέλεξαν δείγματα.

Οπως αναφέρει στην «Κ.Ε.» ο Δ. Καλιαμπάκος, μόλις γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα, στις 11/12/2008 στάλθηκαν οι πρώτες επιστολές στους φορείς: «Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη. Από καιρό μια ομάδα καθηγητών του ΕΜΠ δίνουμε μάχη με το χρόνο. Το κτίριο είναι ένα από τα πιο ρυπασμένα κτίρια στον κόσμο. Το Πολυτεχνείο μπορεί και πρέπει άμεσα να φέρει σε πέρας αυτή την τόσο επικίνδυνη μεταφορά. Αφού εγκριθούν τα κονδύλια πρέπει το κτίριο να εξασφαλισθεί στατικά, για να μην κινδυνέψουν όσοι εργαστούν στην εξυγίανσή του. Τα απόβλητα στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε ειδικά βαρέλια, με χρόνο ζωής πάνω από 600 χρόνια, όπου θα αναγράφονται όλες οι απαραίτητες επισημάνσεις για τις επόμενες γενιές. Ο χώρος της φύλαξης υπάρχει ήδη μέσα στο τεχνολογικό πάρκο και είναι ένα έργο που είμαστε περήφανοι που το υλοποιήσαμε. Αλλωστε είναι και το μοναδικό στην Ελλάδα. Σκεφθείτε μόνο ότι για να μεταφέρουμε τα συγκεκριμένα απόβλητα στη Γερμανία χρειαζόμαστε 7,5 εκατ. ευρώ».

Επισκεφθήκαμε το Τεχνολογικό Πάρκο και το χώρο που έχει κατασκευασθεί για τη φύλαξη τέτοιων αποβλήτων, με υπερσύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές. Ο πρωτοποριακός αυτός υπόγειος χώρος κατασκευάσθηκε το 2008, έχοντας την πλήρη αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, κόστισε 2,5 εκατ. ευρώ, με κονδύλια από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας (ΕΠΑΝ 2000-2006). Βρίσκεται 40 μέτρα κάτω από τη γη και διαθέτει δεκάδες ανιχνευτές σκόνης, ακτίνες λέιζερ που ανιχνεύουν καπνό, φυσικό εξαερισμό, δύο τεράστιους ανεμιστήρες, δύο φάσεις ρεύματος και γεννήτρια. Χρειάσθηκαν δέκα χρόνια για να πεισθεί το ελληνικό κράτος για την κατασκευή του και καλύπτει 1.960 τετραγωνικά μέτρα, με δυναμικότητα φύλαξης 5.000 τόνων και προορίζεται να αποθηκεύσει επικίνδυνα απόβλητα αποκλειστικά ρυπασμένα από το ΤΠΠΛ. Τι γίνεται όμως με το κράτος; Φταίει η γραφειοκρατική δυσκινησία ή η οικονομική κρίση;

Τέλη Νοεμβρίου του 2009 η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, σε επιστολή της αναφέρει ότι λόγω ειδικής προτεραιότητας προωθείται η έγκριση έργου 2,5 εκατ. ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο καθαρισμός του κτιρίου Κονοφάγου και υπόσχεται ότι μέχρι το τέλος του 2010 θα πραγματοποιηθεί η επιλογή και η εγκατάσταση του αναδόχου. Το Μάρτιο του 2010 το υπουργείο επιβεβαιώνει ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Τον Ιούλιο ο γ.γ. Βιομηχανίας Αλ. Φούρλας ζητάει περισσότερα στοιχεία. Τα στοιχεία δίνονται στις 13/7/2010.

Μετά από σιωπή μηνών, το Σεπτέμβριο ο τέως πρύτανης Κ. Μουτζούρης, πρόεδρος της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΕΜΠ, στέλνει επιστολή στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδη, όπου αναφέρει ότι ο κίνδυνος κατάρρευσης είναι πολύ υψηλός. Η «Κ.Ε.» επικοινώνησε με το υπουργείο και ο υπουργός μάς παρέπεμψε στον γ.γ. Βιομηχανίας Αλ. Φούρλα, ο οποίος μας είπε: «Η αυτοψία έγινε και πράγματι διαπιστώθηκε ότι πρέπει να γίνει άμεσα η μεταφορά, όπως προτείνει το Πολυτεχνείο. Κινούμε τις διαδικασίες για να ενταχθεί το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται στο ΕΣΠΑ». Ιδωμεν.


Της ΡΟΥΛΑΣ ΠΑΠΠΑ-ΣΟΥΛΟΥΝΙΑ
rpsoul@enet.gr

Έντυπη Έκδοση
Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

σχετικές αναρτήσεις :

Ο χώρος διάθεσης επικίνδυνων αποβλήτων στο Λαύριο

Τοξική βόμβα απειλεί το Λαύριο

 

 
Ξέρετε για τι πράγμα μιλάμε;

Μία σύντομη σκέψη για τις επιπτώσεις ενός ΧΥΤΑ σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.
Προκαλώ και προσκαλώ όλους που έχουν αντίθετη άποψη σε απάντηση

Αγαπητοί φίλοι,

έχετε ποτέ αναλογιστεί τι σημαίνει η λειτουργία ΧΥΤΑ σε περιοχή που το κοντινότερο σπίτι βρίσκεται μόλις 250 μέτρα από το χώρο απόθεσης των απορριμάτων και ο κύριος οικισμός μόλις 2500 μέτρα;
 
Επιτρέψτε μου να σας το περιγράψω με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω για το θέμα:

1) Περιβάλλον

Είναι μαθηματικά βέβαιον, και αφού όλοι μας γνωρίζουμε πως λειτουργούν και πως εργάζονται οι μεγαλοεργολάβοι, πως η κατασκευή οποιασδήποτε μονάδας ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ ή Εργοστασίου στην περιοχή του Οβριοκάστρου θα αποτελέσει απόλυτη και μη αναστρέψιμη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους κατοίκους της νοτιοανατολικής χερσονήσου της Αττικής.

Γνωρίζετε πως όλη η περιοχή αυτή καλύπτεται από πυκνό δίκτυο υπόγειων στοών, μέρος των οποίων είναι τμήμα των ιστορικών μεταλλευτικών ορυχείων της Λαυρεωτικής;

Φανταστείτε λοιπόν, να τρυπήσει με την απλή πτώση ενός κάπως μεγαλύτερου όγκου η λεπτή προστατευτική μεμβράνη που υποτίθεται πως θα τοποθετηθεί στον πυθμένα του ΧΥΤΑ / ΧΥΤΥ. Πως θα μπορέσει να γίνει αντιληπτή μία τέτοια ρήξη; Και κυρίως, πως θα μπορεί να επισκευαστεί, αφού το ρήγμα θα είναι θαμμένο κάτω από τόνους σκουπιδιών;

Τα στραγγίσματα, δηλαδή τα απόνερα των σκουπιδιών, που θα τρέξουν; Η φυσική ροή των νερών είναι, όπως όλοι γνωρίζουμε, πάντα προς τη θάλασσα. Άρα, τα στραγγίσματα θα ακολουθήσουν μέσα από τις στοές αυτή τη ροή και θα καταλήξουν στον Ευβοϊκό μέσω των όρμων της Κακής Θάλασσας, του Βρομοπουσίου, του Λαυρίου.
Αποτέλεσμα:
πλήρης καταστροφή του υποθαλάσσιου βιότοπου και απόλυτη τοξικότητα στα νερά, όπου ο μισός πληθυσμός της Αθήνας κάνει μπάνια το καλοκαίρι.

2) Υποβάθμιση της περιουσίας

Σε μία περιοχή, όπου λειτουργεί μονάδα ΧΥΤΑ / ΧΥΤΥ οι μόνοι κερδισμένοι οικοπεδούχοι είναι εκείνοι που διαθέτουν εκτάσεις σε βιομηχανικά εκμεταλλεύσιμες περιοχές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πως οι ατομικές περιουσίες των κατοίκων, αντίθετα με όσα τους έχουν ενδεχομένως πει ή διαμηνύσει οι διάφοροι παπαγάλοι και υπηρέτες των μεγαλοεργολάβων, θα χάσουν την αγοραία αξία τους και θα υποτιμηθούν σε μέγιστο βαθμό, κάτω μάλιστα από την αντικειμενική αξία της περιοχής.

Φανταστείτε τώρα το εξής σενάριο: Έχετε ένα σπίτι, οικόπεδο ή μία έκταση που θέλετε οπωσδήποτε να πουλήσετε. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι για παράδειγμα 10000 Ευρώ. Με την ηθική υποτίμηση της περιοχής, θα έρθετε στην ανάγκη να δώσετε το ακίνητο αυτό σε κάποιον αετονύχη χρηματοεπενδυτή, μέτοχος του οποίου θα είναι κάποιος μεγαλοεργολάβος ή πολιτικός, για μόλις το ένα δέκατο της πραγματικής του αξίας, δηλαδή 1000 Ευρώ. Μετά από κάποια ελάχιστα χρόνια, γιατί ως γνωστόν οι ΧΥΤΑ θεωρητικά βγαίνουν εκτός νομιμότητας από το 2013 και μετά, το ακίνητο αυτό θα επανακτήσει την αξία του και θα την ξεπεράσει, αφού τα Μεσόγεια, και ιδιαίτερα η περιοχή της Κερατέας, είναι η μόνη έκταση, που μπορεί ακόμα να δώσει εκμεταλλεύσιμη γη. Οπότε, το ακίνητο που πουλήσατε με 1000 Ευρώ, ξαφνικά θα βγει ξανά στην αγορά στην τιμή των 30000 Ευρώ. Συμπέρασμα: Ο αετονύχης επενδυτής και ο μεγαλοεργολάβος ή πολιτικός από πίσω του έχουν κάνει κέρδος 3000% !!!!!!!!!

3) Υποβάθμιση της ποιότητας ζωής

Έχετε ποτέ αναλογιστεί πως θα μεταφερθούν 127 χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στην Κερατέα, ενώ οι παλαιοί δήμοι και κοινότητες που αποτελούσαν τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Λαυρεωτικής δεν παράγουν ετησίως περισσότερο από 40-50 χιλιάδες τόνους;

Φυσικά η διακομιδή θα γίνεται οδικώς. Κάπου ειπώθηκε πως αυτό σημαίνει στην πράξη την καθημερινή κίνηση πάνω από 600 απορριμματοφόρων, 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα!! Έχετε ακολουθήσει ποτέ ένα απορριμματοφόρο ή έχετε σταματήσει ποτέ πίσω από ένα; Είμαι σίγουρος πως ναι!! Δεν χρειάζεται να συνεχίσω...

4) Εγκληματικότητα

Διαβάστε τις αναφορές στον ημερήσιο τύπο για την απόλυτη, ανεξέλεγκτη και κάθετη αύξηση της εγκληματικότητας σε περιοχές όπου λειτουργούν ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ. Και μη μου πει κανείς πως θα υπάρξει έλεγχος, αστυνόμευση και τέτοια, γιατί όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί το παρασύστημα της εκμετάλλευσης!!!

Και ενώ η Κερατέα ήταν το τελευταίο φρούριο ασφάλειας και ηρεμίας της ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, τώρα πλέον θέλουν να επιβάλλουν το απόλυτο χάος, απλά και μόνο για να ικανοποιηθούν αρρωστημένες προσωπικές αντιδικίες, συμφέροντα εργολάβων και πολιτικών κάθε φύσης και διαστήματος και εν τέλει να εξυπηρετηθεί για άλλη μία φορά το παρακύκλωμα των γνωστών....

Και για ποια αστυνόμευση μιλάμε όταν το ίδιο το κράτος που θέλει να επιβάλλει τον ΧΥΤΑ δεν μπορεί να μας προστατέψει αφού ούτε τον απαιτούμενο αριθμό σοβαρών αστυνομικών έχει, αλλά ούτε και την απαιτούμενη εκπαίδευση τους παρέχει;;;;;

5) Ηθική απαξίωση
Αφήνω για τελευταίο το χειρότερο: όλοι γνωρίζουμε πως τα ΜΑΤ που έχουν έρθει στην περιοχή μας για να μας επιβάλλουν όλα τα παραπάνω μεταφέρουν απόψεις και λόγια των ανωτέρων τους, αφού οι ίδιοι δεν έχουν την πνευματική ικανότητα να εκφέρουν λόγο. Αυτό λοιπόν που ακούγεται καθημερινά από τα λόγια των ανεγκέφαλων τραμπούκων αυτών είναι πως οι Κερατιώτες είναι σκουπίδια και άρα τους αρμόζουν τα σκουπίδια της Αθήνας, του Πειραιά, της Πελοποννήσου και πάει λέγοντας!

Ε, όχι, κύριοι τραμπούκοι, Παπανδρέοι, Παπουτσίδες, Μπόμπολοι και λοιποί προδότες του ελληνικού έθνους!

ΟΙ ΚΕΡΑΤΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!
ΟΙ ΚΕΡΑΤΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ!
ΟΙ ΚΕΡΑΤΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΤΥΦΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΟΥΣ ΥΠΟΒΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

ΟΙ ΚΕΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!!
ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΚΕΡΑΤΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΛΟΓΙΖΟΥΝ ΑΝ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ Η ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
ΟΙ ΚΕΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ!

ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΡΑ!
Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΣΒΟΛΗ !!!!!

αναγνώστης


Μόνο με ένα κίνημα ανθρώπων που «δεν πληρώνονται» θα απειληθεί το σύστημα
Το κίνημα του «δεν πληρώνω», ή κινήσεις πολιτών τοπικού χαρακτήρα (Κερατέα), δεν αποτελούν εν δυνάμει εστίες κοινωνικής εξέγερσης, αλλά εν πολλοίς εκτόνωση ενός αισθήματος κοινωνικής αδικίας

O… IOΣ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Το 1/3 των Ελλήνων ζουν πλέον με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως.
Ένα στα πέντε παιδιά ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Τον Ιούνιο η ΔΕΗ κατέβασε τον διακόπτη σε 1.094.585 καταναλωτές και η κατάσταση θα επιδεινωθεί εφέτος, αφού το ηλεκτρικό ρεύμα θα ακριβύνει τουλάχιστον κατά 13,7%

Ομηρικοί καυγάδες στις πολυκατοικίες για το ποιός θα αναλάβει διαχειριστής αφού λιγοστεύουν συνεχώς εκείνοι που πληρώνουν κοινόχρηστα και οι διαχειριστές τρέχουν στα δικαστήρια τους συγκατοίκους τους.

Στο κίνημα των τζαμπατζήδων έχει προσχωρήσει πριν απο την ίδρυσή του η τάξη των μεροκαματιάρηδων που σπανίως πληρώνει εισιτήριο.

Τα μικρομεσαία νοικοκυριά στύβουν και την πέτρα για να βγάλουν τον μήνα.

Στον Αγιο Παντελεήμονα η οργανωμένη μαφία σκοτώνει αδιακρίτως.

Πριν από λίγο καιρό είχαμε δύο κρούσματα συμπολιτών μας που επιτέθηκαν σε πεζούς για να τους αρπάξουν την τυρόπιτα. Προμηνύματα και κραυγές«ανθρώπων-λύκων», για όσους αντιλαμβάνονται.
Στην πλατεία Καλογήρων, στη Δάφνη, όταν σουρουπώνει, εξαθλιωμένοι αλλοδαποί σκύβουν και τρώνε από τα σκουπίδια, βλαστημώντας περαστικούς που τους βλέπουν να ξοδεύουν «πενηντάρικα» στα διπλανά ταχυφαγεία.

Μουσουλμάνοι φονταμενταλιστές πυκνώνουν τις συζητήσεις για «τζαμιά» και «ιμάμηδες».
Το «καζάνι» έχει γίνει πια ηφαίστειο μέσα σε μια ετερόκλητη κοινωνική διαστρωμάτωση που οι συνδετικοί της αρμοί έχουν «τσιτώσει» επικίνδυνα αδυνατώντας να την κρατήσουν σταθερή.
Άλλοι σφάζουν γουρούνια μπροστά σε τζαμιά.

Ναρκωτικά, πορνεία, φανάρια, επαιτεία, παρεμπόριο, λαθρεμπόριο τσιγάρων και όπλων. Στην πλατεία Αττικής, στην πλατεία Βικτωρίας, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στην Ομόνοια, στους σκοτεινούς δρόμους γύρω από αυτήν, στον Κολωνό, στις Τρεις Γέφυρες, στον Ασπρόπυργο.


Οι «τζαμπατζήδες», κατά Ρέππα, έχουν ήδη οργανωθεί. Εχουν πια φωνή, δικηγόρους, κανάλια που τους προβάλλουν, δημοσιογράφους που καλύπτουν τη δράση τους και ιδεολογικό υπόστρωμα. Η δράση τους περιορίζεται -προς το παρόν- στην έμπρακτη διαμαρτυρία απέναντι στις εργοληπτικές συμβάσεις δουλείας που σύναψε το κράτος με τους μεγαλοεργολάβους.

Στους οργανωμένους αντιρρησίες απέναντι στις διαταγές του κράτους συμπεριλαμβάνονται οι κάτοικοι της Κερατέας που εδώ και 55 μέρες συμπλέκονται σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ σε έναν αγώνα δίχως αύριο για «δίκια» που υπερασπίζονται απέναντι στο «κράτος καταστολής του Παπουτσή, που φυλάει με τους πραιτωριανούς του τα μηχανήματα των μεγαλοεργολάβων».

Κάποιοι που ρισκάρουν υπολογίζουν τις αντιεξουσιαστικές ένοπλες φράξιες σε 1.000 ως 1.500 άτομα σε όλη την επικράτεια. Αριθμός πολύ μεγάλος σε σχέση με το παρελθόν. Το ανησυχητικό στοιχείο για το πολιτικό σύστημα είναι ότι το ένοπλο κίνημα βίας διαρκώς αναβαθμίζεται επιχειρησιακά, γεγονός που κάνει την υπάρχουσα κατάσταση απρόβλεπτη.

Το κίνημα των φυλακισμένων αποκτά όλο και πιο ισχυρή φωνή. Μπλογκάρει, επικοινωνεί, διαδίδει και οργανώνεται. Εάν προστεθούν σε όλα τα παραπάνω και οι βάσιμες πληροφορίες ότι ισχυρό κύκλωμα σκληρών ποινικών υποβοηθά μερίδα αντιεξουσιαστών να αγοράζουν όπλα και να χρησιμοποιούν «στηρίγματα» και «άκρες» τους, η επόμενη μέρα φαντάζει εφιαλτική. Εκτός εάν τα περιγραφόμενα στο σύνολό τους είναι σενάριο για ερασιτεχνική ταινία. Πάντως στην Αίγυπτο μέσα σε πέντε λεπτά, 700 κρατούμενοι σκότωσαν τον διευθυντή της φυλακής στη Φαγιούμ, μια περιοχή της ερήμου δυτικά του Καΐρου και βγήκαν αφιονισμένοι στην κοινωνία. Η διαφορά της Αιγύπτου με την Αττική είναι ότι ο Κορυδαλλός απέχει δέκα μέτρα από τον πρώτο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας…
(Αποσπάσματα απο ένα πολύ καλό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Δημοκρατία» της Πέμπτης)

Αντίλογος
Η «μύγα της Μεσογείου» και η ρήξη
Έκδηλη η ανησυχία του «συστήματος» για τη μετάδοση των ταραχών και στην Ελλάδα. Όπως η «μύγα της Μεσογείου» το πολυφάγο , «κοσμοπολίτικο», δίπτερο έντομο  που κατατρώει τους καρπούς σε πάνω από 250 είδη φυτών, υπάρχουν πλέον φόβοι για την εξάπλωση των ταραχών και στη χώρα μας.  Όχι στην κλίμακα και στη μαζικότητα της Αιγύπτου, αλλά σε παρόμοια με τα «νέα Δεκεμβριανά». Ειρήσθω εν παρόδω, είναι αστεία η σύγκριση με τα Δεκεμβριανά του 1944. Όποιος χρησιμοποιεί τον όρο μάλλον δεν έχει καμία αίσθηση του τι συνέβη στην Αθήνα 67 χρόνια πριν. Όπως και η σύγκριση της αιγυπτιακής με την ελληνική πραγματικότητα είναι εκ προοιμίου ατυχής.

Όμως, όπως γράφαμε στο κομμάτι «Η ανήμπορη κοινωνική εξέγερση» (http://www.antinews.gr/2011/01/24/81609/) «το ενδεχόμενο οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, είναι πάντοτε ανοικτό. Και ότι σε καταστάσεις κοινωνικής έντασης αρκεί μια σπίθα για να ανατιναχθεί το σύμπαν».
Σε μια χώρα με το ΔΝΤ στο κεφάλι της, όλα μπορούν να συμβούν. Παρά την τρυφηλότητα και την ανεκτικότητα των πρώην «βολεμένων» πολιτών, την «ιδιωτικοποίηση» της κρίσης και την ελπίδα στο «Τζόκερ», η αντοχή του κοινωνικού συστήματος είναι πεπερασμένη. Όσο οι  νεόπτωχοι θα αυξάνουν τις τάξεις τους, όσο η «χαμηλή» εγκληματικότητα θα ανθεί, όσο οι κυβερνώντες θα κωφεύουν στα πραγματικά προβλήματα ευρύτερων κοινωνικών ομάδων, η κοινωνική εξέγερση θα βρίσκεται προ των πυλών. Ίσως, λοιπόν, κάποιες περιορισμένες ταραχές που βλέπουμε να ξεσπούν σποραδικά, να ευνοούν το «σύστημα», υπό την έννοια ότι τα ανακλαστικά της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών είναι υπέρ του νόμου και της τάξης.

Το κίνημα του «δεν πληρώνω», ή κινήσεις πολιτών τοπικού χαρακτήρα (Κερατέα), δεν αποτελούν εν δυνάμει εστίες κοινωνικής εξέγερσης, αλλά εν πολλοίς εκτόνωση ενός αισθήματος κοινωνικής αδικίας και τίποτα περισσότερο.

Αν δεν υπάρξει κίνημα ανθρώπων που «δεν πληρώνονται», η λαϊκή εξέγερση θα φοβίζει τους πολλούς, θα εξάπτει την φαντασία των ανατρεπτικών και όλοι μαζί θα διαβιούν με τις ιδεοληψίες και τις αναστολές τους.


Οι φόβοι που εκφράζονται σχετικά με τους μετανάστες δεν φαίνεται να έχουν λογική βάση. Είναι αδύνατον να πρωτοστατήσουν ή να συμμετάσχουν σε μια εξέγερση άνθρωποι που στην πλειοψηφία τους είχαν αρχικό προορισμό κάποια άλλη χώρα. Πόσο μάλλον όταν  κύρια αιτία που εγκατέλειψαν τις εστίες τους είναι οι ταραχές. Είναι βέβαιο ότι το κοινό αίσθημα θα προκληθεί από ένα νέο πλιάτσικο, ιδίως αν σε αυτό συμμετέχουν και κατοικοεδρεύοντες στα γκέτο. Το επιχείρημα «του τρόμου» ολοκληρώνεται με τη δράση ακραίων ισλαμικών θυλάκων. Η όλη ιστορία θυμίζει το Κόσοβο, που μια ανάφλεξη του θα σήμαινε πυρκαγιά σε όλη τη Χερσόνησο του Αίμου. Και το Κόσοβο μια χαρά κάηκε και οι υπόλοιποι Βαλκάνιοι συνεχίσαμε την ειρηνική μας συμβίωση.

Το μελάνι που χύνεται για τις εξεγέρσεις που έρχονται, εξυπηρετεί έστω κι άθελα του την πιο ακραία κομφορμιστική προπαγάνδα. Προκειμένου να γίνει η Αθήνα Καμπούλ, ας χάσουμε κι ότι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει, ας υποστούμε κι άλλη μια μείωση μισθών, ας θυσιάσουμε και την τελευταία ατομική «πολυτέλεια», προς χάριν της «κοινωνικής συνοχής». Ένας όρος του συρμού, πολυφορεμένος, με αναφορά στην ευρύτατη «μεσαία τάξη» η οποία ταυτόχρονα συρρικνώνεται και αποδυναμώνεται.

Ο εκσυγχρονισμός  (άλλη ταλαιπωρημένη έννοια) μιας κοινωνίας δεν συντελείται επειδή έτσι αποφάσισαν κάποιες πολιτικές ελίτ. Γίνεται ουσιαστικά από τα δυναμικά στρώματα της κοινωνίας, όταν αυτά εκφρασθούν  και πολιτικά.

Οποιαδήποτε άλλη συνταγή, είτε της «ρήξης» είτε της «συναίνεσης» θα αναπαραγάγει το ισχύον σύστημα εξουσίας, με τα καλά του και τα στραβά του.

FX – Μικρός Οδυσσέας

http://www.antinews.gr/2011/02/05/84060/


Με βαθυτατη λυπη παρακολουθω εδω και καιρο τα διαδραματιζομενα στην Κερατεα απο τα Blog.Συμφωνω απολυτα με τους χαρακτηρισμους στο e-mail σου,αλλα τι περιμενεις απο μια κυβερνηση που πουλησε την πατριδα μας στους δανειστες της,χωρις να ερωτηθει ο λαος αν προτιμαει την λιτοτητα η το δανειο και εσπευσαν να υπογραψουν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ισχυριζομενοι τωρα οτι δεν ειχαν αλλη επιλογη?
 
Πουλησαν την καλυτερη "γωνια" του κοσμου και την κοστολογησαν 300 δις συμπεριλαμβανομενων και των αρχαιοτητων μας.Κι εσεις πιστευατε οτι δεν θα πουλουσαν εσας?
 
Ασελγησαν στις ψυχες μας και στο μελλον των παιδιων μας και οι συμπατριωτες μας εξακολουθουν και τους ψηφιζουν δινοντας τους συγχωροχαρτι!!!
 
Προπαγανδιζουν τον πολιτισμο της τηλεορασης,της ημιμαθειας και της περιαυτολογιας,οψιμοι εραστες του μηχανοποιημενου πολιτισμου,της ματαιοδοξης παγκοσμοποιησης που ερημωνει τον ανθρωπο και μας εκαμαν ξενητεμενους μεσα στην ιδια μας τη χωρα,και ολα αυτα γιατι εχουμε κοντη μνημη,ασθενη θεληση και ελλιπη κριση.
 
Αυτες τις πολιτικες που μας εφτασαν εδω δεν ψηφιζαν οι Ελληνες για περισσοτερο απο 30 χρονια? Αυτους τους διεφθαρμενους δεν στηριζαν για να βουλευτουνε κι αυτοι? Τωρα παιρνουν ο,τι τους αξιζει........
 
Οι μονοι που δεν φταινε ειστε σεις οι νεοι που θα πληρωσετε για τις αμαρτιες των μεγαλων που τους ξεγελασαν λαοπλανοι πολιτικοι που αποπροσανατολιζουν τον λαο με συνεχες σφυροκοπημα απο τα ΜΜΕ με την παραπληροφορηση,τις κακογουστες εκπομπες και τα reality shows που ισοπεδωνουν την ανθρωπινη αξιοπρεπεια,μεταλλασουν τον ανισχυρο ανθρωπινο νου σε παθητικο δεκτη που απλα εκτελει εντολες χωρις κριση και ικανοτητα να αντιλαμβανεται τι γινεται γυρω του.
 
Αντισταθειτε στους προδοτες,τους κλεφτες,και διεφθαρμενους πολιτικους μας που ειναι πιονια των ισχυρων οι οποιοι φοβουνται μονο τους λαους.Σταθειτε ενωμενοι και πολεμιστε για τα ιδανικα σας,γιατι ειναι καλυτερος ενας περηφανος θανατος ενος εξεγερμενου λαου,παρα ενας ταπεινωτικος θανατος ενος προδομενου,προπηλακισμενου και καταδικασμενου λαου να ζει αυτος και οι γεννιες του σε μολυσμενη ατμοσφαιρα που ποτε δεν το ζητησαν και το επελεξαν.....
 
Μετεφερε το μηνυμα μου στους ηρωες Κερατιωτες που αντιστεκονται και να γνωριζετε οτι δεν ειστε μονοι σας.Καθημερινα σας συμπαραστεκομαστε
νοερα και προσευχομαστε για σας για το μεγαλο σας δικιο.

Με πολυ αγαπη ******** New Jersey USA

αναγνώστης