• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Δεκεμβρίου 11, 2016

  ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

                                                                             

  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

        Καλύβια 11/12/16  

   Τα μέλη της ¨ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ¨, συνεχίζουν την ενημέρωση των συνδημοτών σχετικά με το σχεδιαζόμενο έργο κατασκευής Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων. Οι ενημερώσεις γίνονται προς τους κατοίκους και φορείς του Δήμου. Οι συμπολίτες μας εκφράζουν τις απόψεις τους για το σχεδιαζόμενο έργο, καθώς και την δυσαρέσκειά τους σχετικά με την διαδικασία που υιοθέτησε η δημοτική αρχή.

  Καταγράφονται οι θέσεις των  συνομιλητών οι οποίες  και παρατίθενται:

  ·         Η χωροθέτηση στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, είναι προϊόν αιφνιδιαστικής απόφασης του Δήμου και της ΕΥΔΑΠ χωρίς να τηρηθεί  η προβλεπόμενη από τον νόμο σύγκληση της επιτροπής διαβούλευσης.

  ·         Τα Καλύβια και ο Κουβαράς ΑΠΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου (Μερέντα).

  ·         Το προτεινόμενο, από την ΕΥΔΑΠ έργο, και διαφημιζόμενο σε έντυπό της, ως  «ΑΝΑΣΑΙΝΩ» στερείται επιστημονικής ανάλυσης και ενημερώνει με μακέτες. Είναι προϊόν προχειρότητας, πειραματισμού, στερείται τεκμηρίωσης και ανάλογης τεχνικής γνώσης ή εμπειρίας. .

  ·         Το έργο δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του δήμου, κατά δήλωση της δημοτικής αρχής, είναι προϊόν δημιουργίας ευφάνταστου χρήστη ηλεκτρονικών υπολογιστών  και στερείται συναίνεσης.

  ·         Οι κάτοικοι εκφράζοντας την αγανάκτηση τους, προτείνουν να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό συμβούλιο  του Δήμου Σαρωνικού, το οποίο να επανεξετάσει την απόφασή του για την χωροθέτηση  του ΚΕΛ στο ΒΙΟ.ΠΑ. Καλυβίων.

  ·         Να γίνουν όσες διαδικασίες προβλέπονται από το Νόμο για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των παραλιακών ενοτήτων του δήμου μας, είτε με την κατασκευή ΚΕΛ το οποίο θα γίνει αποδεκτό από τους ενδιαφερόμενους μετά από αληθινή διαβούλευση, είτε με την σύνδεσή τους στην Ψυτάλλεια.


  Item Reviewed: ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ Rating: 5 Reviewed By: forkeratea com