• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Μαΐου 05, 2011

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΕΣ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Γ. Ν. ΡΑΓΚΟΥΣΗ



    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΕΣ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Γ. Ν. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ


    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
    ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    τηλ 213-1313581, 213-1313604
    fax 210-3393530 210-3636429
    e-mail: press­­_office_ypes@ypes.gov.gr

    ΑΘΗΝΑ, 5 Μαΐου 2011


    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
    ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
    κ. Γ. Ν. ΡΑΓΚΟΥΣΗ
    ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΚΑΪ
    ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ

    (4.5.2011)


    κα ΚΟΣΙΩΝΗ: Έχουμε εδώ τον Υπουργό Εσωτερικών, τον κύριο Γιάννη Ραγκούση. Καλησπέρα κύριε Υπουργέ.

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Καλησπέρα σας.

    κα ΚΟΣΙΩΝΗ:Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο το ρεπορτάζ που μόλις παρακολουθήσαμε, γιατί στο ζήτημα της Κερατέας ομολογώ πως μας έχετε μπερδέψει στη Κυβέρνηση.

    Παρακολουθούμε τόσο καιρό εχθροπραξίες στη περιοχή, μετά ξαφνικά έρχεται μία πρωτοβουλία Παπουτσή, αποσύρονται τα ΜΑΤ, ηρεμούν τα πράγματα.

    Ξεκινάει μία συζήτηση με την κυρία Μπιρμπίλη. Μας δημιουργείτε η αίσθηση τη προηγούμενη εβδομάδα ότι η κυρία Μπιρμπίλη έχει κάνει μία στροφή 180ο ως προς τη πολιτική που ακολουθούσε η Κυβέρνηση σθεναρά το τελευταίο χρονικό διάστημα, και ακολουθεί αυτό το ραντεβού, όπου βλέπουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει αδιέξοδο.

    Αλήθεια, ξέρετε τι θέλετε να κάνετε με το θέμα της Κερατέας;

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Νομίζω, αγαπητή κυρία Κοσιώνη, ότι είναι σαφές, ότι εμείς έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια. Μάλιστα θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

    Να υλοποιηθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός της Αττικής, ώστε να μπορέσει η Αττική των 5 εκατομμυρίων κατοίκων να μη γίνει Νάπολη σε δυο-τρία χρόνια, που φτάνουν σε σημείο κορεσμού οι χώροι που σήμερα πηγαίνουν τα απορρίμματα.

    Μέρος αυτού του περιφερειακού σχεδιασμού είναι και οι μονάδες που θα γίνουν στην Κερατέα. Και ο χώρος του ΧΥΤΥ και η μονάδα η εργοστασιακή που θέλουμε να δημοπρατήσουμε το συντομότερο δυνατό με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

    Νομίζω θα καταλαβαίνετε, θα κατανοείτε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχω καν ενημέρωση για το πώς ακριβώς εξελίχθηκε και η δεύτερη συνάντηση.

    Ο στόχος της Κυβέρνησης ήταν και παραμένει ένας. Αυτό νομίζω αποτυπώνεται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυρία Μπιρμπίλη, να μη χαθούν χρήματα, να μη χαθεί καθόλου χρόνος, να συνεχιστούν τα έργα, να μην τεθεί σε κίνδυνο ο περιφερειακός σχεδιασμός.

    κα ΚΟΣΙΩΝΗ: Βλέπω όμως ότι το κρίσιμο θέμα, που είναι το που θα κατασκευαστεί ο ΧΥΤΥ, να παραμένει ανοιχτό ακόμη..

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:Το κρίσιμο θέμα είναι να υλοποιηθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός, μέρος του οποίου είναι και ο χώρος ΧΥΤΥ στην Κερατέα και η εργοστασιακή μονάδα με σύγχρονες τεχνολογίες. Αυτός είναι ο στόχος της Κυβέρνησης, εκεί θα μείνουμε μέχρι τέλος.

    κα ΚΟΣΙΩΝΗ: Πάντως αυτό που σχολιάστηκε έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα με αυτήν την υπόθεση της Κερατέας είναι το θέμα συντονισμού της Κυβέρνησης κύριε Ραγκούση.

    Υπό ποια έννοια; Ότι στη πρώτη φάση, δηλαδή των εχθροπραξιών, βλέπαμε Υπουργούς να ανταλλάσσετε το μπαλάκι των ευθυνών μεταξύ σας, τώρα βλέπουμε να το χειρίζεται η κυρία Μπιρμπίλη.

    Τελικά ποιος το χειρίζεται;

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Εύλογο. Καταρχήν όταν πρόκειται για τις δυνάμεις ασφαλείας επόμενη είναι η εμπλοκή του κυρίου Παπουτσή. Επίσης, όσον αφορά τις εγκρίσεις χωροθέτησης ή εγκρίσεις επαναχωροθέτησης, αρμόδιο Υπουργείο είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, γιατί αυτό είναι ένα κατ’ εξοχήν περιβαλλοντικό ζήτημα.

    Δηλαδή, αν θα πεις ότι εδώ μπαίνει ένα εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων, εκεί μπαίνει ένας ΧΥΤΥ, αυτό δεν μπορείς να το κρίνεις με διοικητικά, θεσμικά ή μόνο οικονομικά κριτήρια. Το κρίνεις στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να το πω έτσι, στην προηγμένη Ελλάδα, πρωτίστως…

    κα ΚΟΣΙΩΝΗ:Οι συναρμόδιοι Υπουργοί λοιπόν τώρα που έχουν μπει τα πράγματα σε μία σειρά, έχετε βρεθεί; Έχετε συζητήσει; Έχετε συμφωνήσει;

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Προσέξτε. Και έχουμε βρεθεί και έχουμε συζητήσει κατ’ επανάληψη και επικοινωνούμε και καθημερινά. Σας διευκρινίζω όμως και ήθελα απλώς να υπογραμμίσω, ότι το μείζον κριτήριο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το περιβαλλοντικό.

    Για αυτό και η αποκλειστική αρμοδιότητα ανέκαθεν ανήκει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Άλλωστε και ο περιφερειακός σχεδιασμός ως νόμος του κράτους έχει ψηφιστεί από πρωτοβουλία του ΥΠΕΧΩΔΕ το 2003.

    κα ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ: Μια και έθεσε η Σία το θέμα του συντονισμού στην Κερατέα, να το διευρύνω εγώ θα ήθελα λίγο περισσότερο, και να θέσω ένα γενικότερο θέμα συντονισμού.

    Εσείς κύριε Ραγκούση πριν από κάποιους μήνες είχατε έναν γενικό συντονισμό. Ήσασταν στην ουσία..

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:Δεν είναι ακριβές αυτό.

    κα ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ:Περίπου έτσι.

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Έτσι θεωρήθηκε από το τύπο, αλλά δεν είναι.

    κα ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ: Τώρα γιατί δεν είναι; Ποιος συντονίζει τώρα;

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:Ο Πρωθυπουργός και τότε και τώρα και στο μέλλον. Δεν μπορεί άλλος να αναλάβει αυτό το συντονισμό.

    κα ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ:Τότε γιατί κατά καιρούς ανελάμβαναν διάφοροι ρόλο συντονιστή; Ο κύριος Πάγκαλος, εσείς μετά, ο κύριος Παμπούκης κάποιο διάστημα. Γιατί όλα αυτά;

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:Ο Πρωθυπουργός είναι το αφεντικό της Κυβέρνησης και είναι ο μαέστρος. Είναι αυτός που κατά καιρούς κρίνει τις προτεραιότητες, τις ανάγκες και πως με τον καλύτερο τρόπο αυτές μπορεί να ικανοποιηθούν και έτσι τη μία φορά μπορεί να πει σε έναν Υπουργό εδώ, σε έναν άλλον μπορεί να πει εκεί.

    Αυτό τώρα μιλώντας για τα γενικά, για τους γενικούς ρόλους της Κυβέρνησης. Γιατί από εκεί και μετά τα ειδικά χαρτοφυλάκια, είναι ειδικά χαρτοφυλάκια.

    Δηλαδή, θέματα προσλήψεων, δημόσιας διοίκησης, αυτοδιοίκησης, αυτά ..

    κα ΚΟΣΙΩΝΗ:Πάντως ένα θέμα σύμπνοιας της Κυβέρνησης κύριε Υπουργέ, ειδικά αυτή τη στιγμή που βλέπουμε ότι μπροστά υπάρχει το στοίχημα των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών…

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:Το ξέρω. Δεχόμαστε αυτή την κριτική. Τη δεχόμαστε.

    κα ΚΟΣΙΩΝΗ: Πολλές από τις οποίες δυστυχώς τις βλέπουμε να αργούν χαρακτηριστικά. Εσείς για παράδειγμα έχετε αναλάβει το δύσκολο έργο της αναμόρφωσης, αναδιάρθρωσης του δημοσίου και εδώ υπάρχει ένα ζήτημα, κατά πόσο συμπλέετε στα μεγάλα και δύσκολα που πρέπει να γίνουν.

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:Κοιτάξτε. Εγώ σας είπα και προηγουμένως και συγνώμη, το είπα την ώρα που μιλούσατε, είμαι από αυτούς, όπως όλοι μας που έχουμε ακούσει κατ’ επανάληψη να μας ασκείτε αυτή η κριτική.

    Όμως νομίζω και εγώ και πάρα πολλοί συνάδελφοι, πάρα πολλές φορές έχουν πει, ότι ταυτόχρονα αυτή η συζήτηση αν την αφαιρέσεις από το μεγάλο έργο που κάνει αυτή η Κυβέρνηση, τις τεράστιες υποχρεώσεις, κυρίως το μεγάλο βάρος, όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, πρέπει να τα κάνει και άμεσα, νομίζω ότι είναι μία συζήτηση που λίγο έχει τη τάση να μας αδικήσει.

    Σίγουρα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και σίγουρα υπάρχουν και στιγμές που δεν είχαμε δείξει τον καλύτερό μας εαυτό. Άλλωστε άνθρωποι είμαστε όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου και επίσης όμως δεν μπορεί κανείς να αφαιρέσει από αυτή την Κυβέρνηση ότι έχει αυτή τη στιγμή αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος από τη μεταπολίτευση.

    Μια φορά έτυχε και εμείς, τουλάχιστον κάποιοι από εμάς να γίνουμε μέλη της Κυβέρνησης και επίσης πέσαμε στη χειρότερη περίοδο για τη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει υπαρξιακό κίνδυνο επιβίωσης κυριολεκτικά και οικονομικά και κοινωνικά.

    κα ΚΟΣΙΩΝΗ:Αυτό ρίχνει ακόμη μεγαλύτερο βάρος στους ώμους σας όμως.

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:Αυτό είναι το μεγαλύτερο βάρος στους ώμους μας και κάνουμε ό,τι καλύτερο είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντεπεξέλθουμε.

    κα ΚΟΣΙΩΝΗ:Κύριε Υπουργέ, να πάρουμε κάποια πράγματα συγκεκριμένα για να έρθουμε λίγο στο θέμα του δημοσίου. Δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο. Διότι έχετε ένα νομοσχέδιο, αυτό για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση τώρα που συζητείται στη Βουλή.

    Θέλω να μείνουμε λίγο στο θέμα του 40ώρου στο δημόσιο. Η διάταξη καταψηφίστηκε επί της αρχής από τη Νέα Δημοκρατία χθες, η οποία σας καλεί να αποδείξετε ότι αυτό που υποστηρίζετε, ότι δηλαδή με 2,5 ώρες παραπάνω εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων την εβδομάδα θα εξοικονομηθούν 45.000 θέσεις εργασίας.

    Μπορείτε να το αποδείξετε αυτό ή είναι θεωρητικό;

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:Εκείνο που μπορούμε να πούμε και πρέπει να το πούμε έτσι με ένα ρητό και κατηγορηματικό τρόπο, κυρία Κοσιώνη, είναι το εξής, ότι είναι θέμα που αγγίζει όχι απλώς τα όρια του αυτονόητου, τα ξεπερνά. Το θέμα της εξίσωσης των ωρών εργασίας στο δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα. Άρα η αύξηση των ωρών εργασίας στο δημόσιο.

    Είναι το αυτονόητο, ιδίως δε για μία χώρα της οποίας το κράτος, το δημόσιο παρολίγο να οδηγήσει τη χώρα στη χρεωκοπία. Αλίμονο εάν δεν αποφασίσουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Πρέπει να δουλέψουν και περισσότερο και καλύτερα.

    κα ΚΟΣΙΩΝΗ:Πότε θα γίνει αυτό κύριε Ραγκούση; Γιατί βλέπουμε όλα τα μέτρα που παίρνετε να παραπέμπονται για ένα χρόνο παρακάτω. Δηλαδή και αυτό το Σεπτέμβρη μαζί με την απογευματινή εργασία;

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:Πάνω σε αυτό νομίζω ότι εύλογα έχετε αυτήν την ερώτηση, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μία σύγχυση η οποία προκλήθηκε, διότι υπήρξε μία παρεξήγηση μεταξύ ωρών εργασίας και ωραρίου.

    Το απογευματινό ωράριο ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών έχουμε πει ότι για να το προετοιμάσουμε σωστά και καλά, έχουμε στόχο να εφαρμοστεί από Σεπτέμβριο - Οκτώβριο.

    Οι ώρες εργασίας, η αύξηση των ωρών εργασίας, οι 40 ώρες δηλαδή θα εφαρμοστούν με τη ψήφιση του νομοσχεδίου. Δεν θα είχε νόημα αυτή η απόφαση.

    κα ΚΟΣΙΩΝΗ:Αυτός .. που μας λέτε, δηλαδή τώρα.

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:Δηλαδή τώρα, με το καλό σε δύο εβδομάδες, τρεις το αργότερο που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο, αλλά να κρατήσουμε λίγο το γεγονός ότι στην Ελλάδα που δίνει μάχη επιβίωσης η αντιπολίτευση και δη η αξιωματική αντιπολίτευση, καταψηφίζει επί της αρχής μία προσέγγιση που λέει ότι αν μη τι άλλο είναι θέμα δικαιοσύνης.

    Δεν μπορείς να έχεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που δουλεύουν 40 ώρες επί τόσα χρόνια και οι δημόσιοι υπάλληλοι να συνεχίζουν να δουλεύουν 37,5 ώρες. Εγώ πιστεύω σε ένα μεγάλο τους κομμάτι θα συμφωνήσουν στη πραγματικότητα σε αυτό. Δεν υπακούει σε καμία λογική.

    κα ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ:Κύριε Ραγκούση, κάνετε σχέδια, λέτε για περαιτέρω κινήσεις. Σε ποιο πολιτικό κλίμα νομίζετε ότι θα γίνουν όλα αυτά; Η κατάσταση είναι έτσι όπως περιγράφετε, δεν φαίνεται να πείθετε και ρωτάω, γιατί δεν πείθει η Κυβέρνηση; Αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, οι αντιδράσεις της κοινωνίας και όλα αυτά που παρακολουθούμε.

    Σήμερα είχαμε το θέμα με τον Στρος Καν και όλα αυτά που άνοιξαν πάλι τον ασκό το Αιόλου περί παραπλάνησης, ψεύδους και όλα αυτά. Σε τι πολιτικό περιβάλλον θα κινηθείτε;

    Πιστεύετε ότι έτσι όπως είναι το πολιτικό περιβάλλον, με τη Κυβέρνηση να επιβαρύνεται διαρκώς, μπορούν να γίνουν πράγματα;

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Κοιτάξτε, εγώ δεν θα διστάσω να πω ότι βεβαίως και θα επιθυμούσαμε ένα διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον. Όμως το πολιτικό περιβάλλον όπως ξέρετε δεν διαμορφώνεται με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, διαμορφώνεται με πρωτοβουλία όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, με πρωτοβουλία των κοινωνικών δυνάμεων και βεβαίως ένα ιδιαίτερο ρόλο παίζουν επιτελώντας το δικό τους ρόλο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    Αν αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολιτικό περιβάλλον στη χώρα, όπου γενικώς μίλησε και σήμερα ο Πρωθυπουργός για τις μικρές ολιγαρχίες. Υπάρχουν φαινόμενα…

    κα ΚΟΣΙΩΝΗ:Υπάρχει ένα ζήτημα, με συγχωρείτε που σας διακόπτω εδώ, γιατί έχει νόημα. Υπάρχει και ένα ζήτημα αναποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης. Θέλω να πω, ότι αν έφερναν αποτελέσματα οι πολιτικές που ακολουθείτε κύριε Υπουργέ, τότε θα ήταν και πολύ μικρότερες οι αντιδράσεις.

    κα ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ:Η κριτική.

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:Δεν είμαι βέβαιος κυρία Κοσιώνη για αυτό. Διότι εγώ για παράδειγμα όταν επιβάλλαμε μέσα στο δημόσιο κανόνες και νόμους οι οποίοι υπακούν σε αρχές και αξίες όπως η αξιοκρατία… Τον Δεκέμβριο του ’09 ψηφίσαμε το νόμο για την αξιοκρατία στις προσλήψεις. Καταψηφίστηκε πριν καν ξεκινήσει όλη αυτή η προσπάθεια της χώρας να βρει λεφτά να δανειστεί, να διασωθεί και ούτω καθ’ εξής.

    Ψηφίσαμε στη συνέχεια το νόμο για τον Καλλικράτη, το νόμο για την αξιοκρατία στις προαγωγές. Καταψηφίστηκε πριν καν υπάρξει θέμα.

    κα ΚΟΣΙΩΝΗ:Κύριε Ραγκούση με το χέρι στη καρδιά, πιστεύετε ότι αν φτάσει η Κυβέρνηση σε ένα σημείο που δεν θα μπορεί να προωθεί πράγματα, δεν θα μπορεί δηλαδή να κυβερνά τον τόπο, θέτοντας σε κίνδυνο με αυτό τον τρόπο τον τόπο. Πιστεύετε ότι οι πρόωρες εκλογές θα είναι η επιλογή; Θα μπορούσε να είναι επιλογή;

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι οι πρόωρες εκλογές, και αυτό έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και από όλα τα στελέχη της Κυβέρνησης, μόνο κακό θα έκαναν αυτή τη στιγμή στον τόπο, ειδικά δε όταν περάσαμε από τις πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και οι πολίτες τοποθετήθηκαν επί ενός ερωτήματος που έθεσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αν ήθελαν να οδηγήσει τα πράγματα σε μία κάλπη εθνικών εκλογών.

    Λοιπόν, η χώρα δεν έχει κανένα περιθώριο πρόωρων εκλογών. Η χώρα έχει αυτή τη στιγμή ανάγκη δουλειά, δουλειά από όλους. Πολύ δουλειά σε όλους τους τομείς, σε όλους τους χώρους εργασίας, σε όλα τα επαγγέλματα.

    Πρώτα και κύρια στο χώρο το δικό μας, της πολιτικής ευθύνης, γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν πρόκειται να βγούμε από αυτή τη κρίση.

    Από τη κρίση για να βγούμε δεν θέλουμε μόνο δανεικά. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και καλύτερα.

    κα ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ:Θέλω να επιμείνω σε αυτό που σας ρώτησα κύριε Ραγκούση. Θεωρείτε ότι πείθετε; Όχι τώρα που μιλάτε εδώ.

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:Αυτό ξέρετε στη δημοκρατία το κρίνουν οι πολίτες, όταν κληθούν να δώσουν απάντηση. Η πρόσφατη ετυμηγορία τους στις πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, που δεν είναι, λίγους μήνες νωρίτερα έλαβαν χώρα. Νομίζω ότι έδωσαν ένα καθαρό στίγμα και έδωσαν μία καθαρή απάντηση σε αυτό που ρωτάτε.

    Εγώ θέλω να πιστεύω πραγματικά ότι εμείς κάνοντας το χρέος μας έτσι και αλλιώς και το καθήκον μας να προχωρήσουμε τη δουλειά μας, στο τέλος όταν θα έρθει η ώρα να κριθούμε από τους πολίτες, η κρίση τους θα είναι θετική.

    κα ΚΟΣΙΩΝΗ:Κύριε Ραγκούση θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ που ήσασταν μαζί μας.

    κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:Και εγώ ευχαριστώ.



    http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=9895044


    Item Reviewed: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΕΣ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Γ. Ν. ΡΑΓΚΟΥΣΗ Rating: 5 Reviewed By: Eleni Panagopoulou
    Scroll to Top