Μόλις ο ΟΣΚΑΡ ΟΛΙΒΕΡΑ έμαθε για την φωτιά στο ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ επικοινώνησε με την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΑΣΙΟΚΑ στην ΠΟΥΕΜΠΛΑ του ΜΕΞΙΚΟ και ακολουθησε η συνομιλία που διαβάζετε πιο κάτω.
Κατερίνα,
Δεν ξέρεις πόση πικρία και οργή υπάρχει στην καρδιά μου αυτές τις στιγμές από αυτό που μπορώ να δω και να αισθανθώ από τις φωτογραφίες που μου έστειλες.
Είναι σαν να έχουν κάψει το σπίτι μου, την εστία μου, έναν τόπο της δικής μας μνήμης, των δικών μας αγώνων, αντιστάσεων και νίκης, σαν να χάθηκα κάτι δικό μου, με καταλαβαίνεις.
Φαντάζομαι πως τα αδέλφια μας στην Κερατέα πρέπει να αισθάνονται αγανάκτηση και πόνο γι' αυτό που συνέβη.
Απλώς θέλω να τους μεταφέρεις σε όλους και σε όλες στην Κερατέα, σ' αυτήν την κοινότητα που είναι δίδυμη αδελφή της Κοτσαμπάμπα, τη βαθιά μου διαμαρτυρία και αγανάκτηση για όσα έκανε η αστυνομία, είναι απαράδεκτο, αλλά θέλω να τους πεις επίσης το βαθύ σεβασμό αλλά και την εμπιστοσύνη που τρέφω πως αυτό που συνέβη ΔΕΝ θα αποδυναμώσει την δύναμη της κοινότητας, του κόσμου, του δημάρχου... γι' αυτό είμαι σίγουρος.
Θα ήθελα να τους στείλω ένα γράμμα, μερικές λέξεις αλληλεγγύης, ίσως εσύ μπορείς να το μεταφράσεις στα ελληνικά και να διαβαστεί στην συνέλευσή τους, ξέρεις καλύτερα από τον καθένα τη μεγάλη μου συγκίνηση που μπόρεσα να μοιραστώ τη γενναιοδωρία και τη χαρά τους και θέλω να την στείλω το συντομότερο δυνατό, γι' αυτό πες μου σε ποιον μπορώ να τη στείλω, τα ονόματα των συντρόφων στην Κερατέα.
Χαιρετισμούς
Όσκαρ
spyrostsakirisphoto.blogspot.com