• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Μαΐου 17, 2012

    Εκλογές στις 17 Ιουνίου με Πικραμμένο πρωθυπουργό

    Την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτη Πικραμμένο, έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 17 Ιουνίου. Δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση  του Κ. Παπούλια με τον Π. Πικραμμένο, ο οποίος θα επανέλθει στο Προεδρικό Μέγαρο στις 20.00 προκειμένου να ορκιστεί. Ο κ. Πικραμμένος είπε στον κ. Παπούλια, ότι είναι σημαντικό το βάρος που αναλαμβάνει και πως ελπίζει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που του δείχνει. Πρόσθεσε, ότι θα είναι αυστηρά υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ωστόσο είπε: «Δεν μου διαφεύγει ότι η πατρίδα διέρχεται δύσκολες στιγμές. Με τη δική σας καθοδήγηση κ. Πρόεδρε, πρέπει να διαφύγουμε τους κινδύνους και να προχωρήσουμε σε ομαλή μετάβαση σε μια πολιτική κυβέρνηση».

    Και πρόσθεσε με χιούμορ: «Διάβασα ότι, λόγω ονόματος, είμαι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός για να κλείσει η εποχή της Μεταπολίτευσης». «Θα σας πω και εγώ κάτι ευχάριστο. Θα δεχθώ με χαρά να μας προσφέρετε καφέ με πολλή ζάχαρη", ανταπέδωσε το χαριτολόγημα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τη συζήτηση έκλεισε ο κ. Πικραμμένος, λέγοντας, ότι θα ήθελε μετά από εκείνον «να υπάρξει μια περίοδος αναγέννησης για την ωραία μας χώρα».

    Τελευταία ενημέρωση: 16-05-2012, Ωρα: 19:35

    Σε εξέλιξη βρίσκονται διαβουλεύσεις για την επιλογή των μελών του υπουργικού Συμβουλίου που θα πλαισιώνουν τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, πρόεδρο του ΣτΕ, Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος ορκίζεται στις 8 το βράδυ.
    Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ. Πικραμένος θα μεταβεί, στις 20.30, στο μέγαρο Μαξίμου για να αναλάβει καθήκοντα από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Οι υπουργοί που θα οριστούν αναμένεται να ορκιστούν αύριο στις 10 το πρωί.

    Λεπτομερή περιγραφή των προτάσεων που κατατέθηκαν στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, κάνει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, η οποία έχει ως εξής: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος, πρόταση με την οποία συμφώνησαν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη. Με αυτές τις προτάσεις διαφώνησαν η Αλέκα Παπαρήγα και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Ο Πάνος Καμμένος πρότεινε τον Παναγιώτη Πικραμμένο. Μετά την απόρριψη της πρότασης Αρσένη, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την πρόταση για τον Λουκά Παπαδήμο. Αρνήθηκαν την πρόταση ξανά το ΚΚΕ, ο Φ. Κουβέλης και ο Π. Καμμένος. Απορρίφθηκε επίσης η πρόταση Π. Καμμένου για υπουργό Εξωτερικών τον Παναγιώτη Ήφαιστο και 'Αμυνας τον Δημήτρη Γράψα. Στη συνέχεια ο Κάρολος Παπούλιας πρότεινε να αναλάβει ο αρχαιότερος δικαστικός, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα, από τη στιγμή που δεν υπήρχε ομοφωνία στις διάφορες προτάσεις».
     http://www.express.gr/news/politics/602498oz_20120516602498.php3


    Item Reviewed: Εκλογές στις 17 Ιουνίου με Πικραμμένο πρωθυπουργό Rating: 5 Reviewed By: administrator
    Scroll to Top