Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως στους μακροχρόνια ανέργους -που αναζητούν δουλειά για πάνω από δώδεκα μήνες- καταγράφεται αύξηση 25,83% σε σχέση με τον Απρίλιο της περσινής χρονιάς. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί πως οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 65.603 και είναι αυξημένες κατά 40,57% σε σχέση με τον Μάρτιο, αλλά μειωμένες κατά 8,86% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2001.
Την ίδια στιγμή, οι απολύσεις μειώθηκαν κατά 10,50% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, ενώ μειωμένες κατά 8,26% είναι οι οικειοθελείς αποχωρήσεις.
Λήξεις συμβάσεων
Οσον αφορά στις λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου, καταγράφεται αύξηση κατά 2,10% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
Από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ προκύπτει ακόμα πως στην περιφέρεια Αττικής αναλογεί το 35,42% των ανέργων και ακολουθεί η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου αναλογεί το 19,74%. Εξι στα δέκα άτομα που αναζητούν δουλειά είναι από 30 έως 54 ετών, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως το 9,8% των ανέργων είναι άνω των 55 ετών.
Τέλος το 47,08% των ανέργων έχουν απολυτήριο λυκείου, ενώ το 36,55% έχουν τελειώσει το γυμνάσιο. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το ότι το 15,2% των ατόμων που ψάχνουν για δουλειά είναι πτυχιούχοι πανεπιστημίου.
ΕΘΝΟΣ