• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Αυγούστου 30, 2012

    ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑ “ΣΑΝΤΟΡΙΝΕΪΚΑ” ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ



    Μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη της Θηραϊκής διασποράς, κρατά η « Ένωση Θηραίων Λαυρεωτικής- Αγία Ειρήνη- Σαντορίνη». 

    Το ιστορικό της ξεκινά με την αναγκαστική μετοίκηση, των έμπειρων εξορυκτών που πήγαν στο Λαύριο από τη Σαντορίνη και τη Θηρασία, όταν η ποζολάνη και η θηραϊκή γη που γνώρισαν άνθηση στο 19ο αιώνα, δεν ήταν πλέον περιζήτητες . 

    Σήμερα υπάρχει μια ολόκληρη γειτονιά που λέγεται και επισήμως «Σαντορινέικα» και πολλοί Θηραίοι της διασποράς διαπρέπουν στην κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής. 

    Ο πρώτος «σύνδεσμος Θηραίων εν Λαυρίω », δημιουργήθηκε το 1895 και φέτος, θα μεταφέρει πάλι το ηχόχρωμα και τις γεύσεις της γενέτειρας γης στη Λαυρεωτική, συμμετέχοντας στα «Θορίκεια 2012». 

    Χορηγός θα είναι η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων , ενώ τη μουσική επιμέλεια θα έχουν ο Κυριάκος και Αντώνης Πρέκας και η Λιάνα Μαυρομάτη. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2012, πρωταγωνιστής θα είναι η φάβα που έχει την τιμητική της, μαζί με άλλα της Σαντορίνης.



    Item Reviewed: ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑ “ΣΑΝΤΟΡΙΝΕΪΚΑ” ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Rating: 5 Reviewed By: forkeratea