• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Νοεμβρίου 15, 2012

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΗ QUIMPER



    Λαύριο 15.11.2012
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου Λαυρεωτικής με τη Γαλλική πόλη Quimper

    Με μια σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου Λαυρεωτικής με τη Γαλλική πόλη Quimper, στην αίθουσα του μηχανουργείου του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου.

    Αντιπροσωπεία από το Quimper, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Pierro Renerro, και την Πρόεδρο της Επιτροπής αδελφοποίησης Quimper- Λαύριο, κα Martin Fontanel, επισκέφτηκε τη πόλη μας , με σκοπό να ολοκληρωθεί η αδελφοποίηση που είχε ξεκινήσει η δημοτική αρχή Λαυρίου από το 2008.
    Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κας Αρετούσας Μακρή, η οποία καλωσόρισε την Γαλλική αντιπροσωπεία και ευχήθηκε  η αδελφοποίηση αυτή να σημάνει ένα νέο ξεκίνημα και την απαρχή της δημιουργίας ισχυρότερων δεσμών φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων. Ιδιαίτερη μνεία έκανε η Πρόεδρος στους αθλητές από την πόλη Κεμπέρ, που έλαβαν μέρος στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, διανύοντας μαζί με χιλιάδες άλλους αθλητές από όλον τον κόσμο μία ιστορική διαδρομή, αναδεικνύοντας την διαχρονική αξία του Ολυμπιακού ιδεώδους που είναι η συμμετοχή και το εύ αγωνίζεσθαι.

    Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Κωνσταντίνος Λεβαντής, ο οποίος  μίλησε για την επισφράγιση  της προσπάθειας που άρχισε πριν από χρόνια, για την αδελφοποίηση μεταξύ των δύο Δήμων,  η οποία  βρήκε αίσιο τέλος, χαράζοντας μια νέα αρχή και για τις δυο πόλεις. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επιγραμματικά στη συμβολή της αδελφοποίησης, στην ειρηνική ανάπτυξη της Ευρώπης, στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των λαών, στη δημιουργία σταθερών δεσμών μεταξύ των κοινοτήτων, στην ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών, στη διερεύνηση και ανάπτυξη κοινών ιδιοτήτων των ευρωπαίων πολιτών και στην ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στην κα Madeleine Riou,  για την ιδιαίτερη συμβολή της στην αδελφοποίηση του Δήμου Λαυρεωτικής με τον Δήμο του  Quimper.

           Από τη μεριά του Quimper, μίλησε ο Αντιδήμαρχος της πόλης κ. Pierro Renerro, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας αλλά και στην προοπτική συνεργασίας που ανοίγεται με την αδελφοποίηση κυρίως σε θέματα απασχόλησης.  Εξέφρασε την αλληλεγγύη των πολιτών του Quimper προς τους πολίτες μας και ανέφερε ότι θα είναι στο πλευρό μας στη δύσκολη αυτή συγκυρία. 

           Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ομιλία της Προέδρου της Επιτροπής αδελφοποίησης Quimper- Λαύριο, κα Martin Fontanel, η οποία αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία,  μίλησε για την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και για την αλληλεγγύη της πόλης τους  στο λαό μας.
          
    Στη συνέχεια υπεγράφη το πρωτόκολλο αδελφοποίησης από τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Κωνσταντίνο Λεβαντή και τον Αντιδήμαρχο κ. Renerro, και ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων.

            Την εκδήλωση πλαισίωσαν η Μικτή Χορωδία Κερατέας, η Χορωδία Λαυρίου  καθώς και η Παιδική Χορωδία Λαυρίου που ερμήνευσαν τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

    Αξίζει να σημειωθεί και η παρουσία της αντιπροσωπείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής  και της αδελφοποιημένης πόλης Saint-Brieuc της Βρετάνης-Γαλλίας, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Αγίας Παρασκευής και Πρόεδρο της επιτροπής αδελφοποίησης κ. Ανεφαντή,  τον Αντιδήμαρχο του Saint-Brieuc, κ.Mayeux και την Γραμματέα της Επιτροπής αδελφοποίησης κα Στεργίου.

     Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Λαυρεωτικής κ.κ. Σταύρος Ρόζης, Κυριάκος Κατσουνάκης και Γιώργος Σαλίβερος, δημοτικοί  σύμβουλοι  του Δήμου Λαυρεωτικής, εκπρόσωποι πολιτιστικών, εμπορικών συλλόγων και φορέων  της περιοχής μας.




    ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ


    Αγαπητέ κύριε Αντιδήμαρχε του αδελφού Δήμου της Κεμπέρ,
    Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι,
    Αγαπητοί φιλοξενούμενοι από τη Βρετάνη,
    Κυρίες και Κύριοι,

    Εκπροσωπώντας το σύνολο της κοινωνίας της Λαυρεωτικής, σας μεταφέρω τον πιο θερμό χαιρετισμό και την έκφραση χαράς των πολιτών μας για αυτή την αδελφοποίηση που σήμερα πραγματοποιείται και τυπικά.

    Επισφραγίζεται μια προσπάθεια που άρχισε πριν από χρόνια, για την αδελφοποίηση μεταξύ των δύο Δήμων μας, και σήμερα βρίσκει το αίσιο τέλος χαράζοντας μια νέα αρχή που ελπίζω να είναι εποικοδομητική και για τα δύο μέρη.

    Μια αδελφοποίηση που συμβάλει:
    ·        στην ειρηνική ανάπτυξη της Ευρώπης
    ·        στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των λαών
    ·        στη δημιουργία σταθερών δεσμών μεταξύ των κοινοτήτων
    ·        στην ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών
    ·        στη διερεύνηση και ανάπτυξη κοινών ιδιοτήτων των ευρωπαίων πολιτών
    ·        στην ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών



    άλλωστε, παραφράζοντας λίγο αυτό που είχε διατυπώσει ο Ζαν Μπαρτέκ, πρώτος Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης «μια συνάντηση μεταξύ δύο Δήμων για να δράσουν μαζί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίζουν από κοινού προβλήματα, δημιουργώντας στενότερους και σε πιο φιλικό κλίμα δεσμούς μεταξύ τους».

    Με βάση τα ανωτέρω, είμαστε πεπεισμένοι ότι γνωρίζοντας τον τρόπο ζωής άλλων κοινοτήτων και αναπτύσσοντας φιλικές σχέσεις με αυτές μπορούμε να πετύχουμε αποτελεσματική συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, στον τομέα της τεχνογνωσίας σε ζητήματα διοίκησης και ανταλλαγής εμπειριών.



    Κυρίες και Κύριοι

    Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα αλλά και το σύνολο της Ευρώπης μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων των δύο Δήμων.
    Η συγκεκριμένη αδελφοποίηση μπορεί να αποβεί δυνατή και ειλικρινής, προάγοντας τις αξίες της φιλίας, της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης μεταξύ των πολιτών των δύο τόπων.

    Οι στόχοι και οι επιδιώξεις όλων μας για μια καλύτερη ζωή στον κάθε τόπο, στην κάθε πόλη αλλά και στο σύνολο της Ευρώπης , το κοινό μας σπίτι, μας δείχνουν κοινούς δρόμους για την επίτευξή τους.
    Η αδελφοποίηση που πραγματοποιείται σήμερα είναι ο κοινός μας δρόμος για μια Ευρώπη των πραγματικών αξιών, για μια Ευρώπη των πολιτών της.

    Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συνέβαλαν από το 2008 που ξεκίνησε η προσπάθεια για την αδελφοποίηση των λαών των περιοχών μας.
    Επιτρέψτε μου, μόνο, να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την κ. Μαντλέν Ριού για την ιδιαίτερη συμβολή της στην αδελφοποίηση του Δήμου Λαυρεωτικής με τον Δήμο της Κεμπέρ.

    Μπιενβενί α Λαυρεωτική

    Ευχαριστώ θερμά για την προσοχή σας.





    OMIΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ


    Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι
    Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε και
    Αξιότιμες Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κεμπέρ
    Αξιότιμα μέλη της Επιτροπής Αδελφοποίησης Λαυρίου – Κεμπέρ
    Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε και Πρόεδρε της Επιτροπής Αδελφοποίησης του ΣΕΝΤ ΒΡΙΕ.
    Αξιότιμα μέλη της Επιτροπής Αδελφοποίησης Αγίας Παρασκευής - ΣΕΝΤ ΒΡΙΕ.
    Κυρίες και Κύριοι,

    Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής καλωσορίζει τα μέλη της αντιπροσωπείας του Δήμου Κεμπέρ καθώς και τα μέλη της Επιτροπής αδελφοποίησης στην ιστορική πόλη του Λαυρίου.
    Η αδελφοποίηση αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής ζωής από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, ενώνοντας ανθρώπους από διαφορετικές χώρες.
    Σύμφωνα με τον Jean Bareth, έναν από τους ιδρυτές του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR),
    «Αδελφοποίηση είναι η προσέγγιση δύο κοινοτήτων που επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να λειτουργήσουν με ευρωπαϊκή προοπτική, προκειμένου να αντιμετωπίζουν από κοινού τα προβλήματά τους και να αναπτύσσουν μεταξύ τους ολοένα στενότερους δεσμούς φιλίας».
    Είναι η έκφραση μιας ευρωπαϊκής ενότητας και ταυτότητας που ενώνει και αναπτύσσεται από πολίτες διαφορετικών χωρών, με σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων, την ανταλλαγή απόψεων, την κατανόηση διαφορετικών αντιλήψεων και κυρίως την συνεργασία σε τομείς εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού.
    Η ιδέα της αδελφοποίησης των δύο πόλεων Λαυρίου και Κεμπέρ ξεκίνησε το 2008, με αφορμή την συμμετοχή της χορωδίας του Κεμπέρ στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λαυρεωτικής «Κενταύρεια 2008» και το πρώτο βήμα για την υλοποίησή της έγινε το 2009 με την υπογραφή στο Κεμπέρ του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης των δύο πόλεων.
    Στα χρόνια που μεσολάβησαν υπήρξε μία εποικοδομητική συνεργασία των δύο Δήμων και σήμερα πλέον, ο Δήμος Λαυρεωτικής έχει την μεγάλη τιμή, να ολοκληρώσει αυτή την συνεργασία με την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης των δύο πόλεων και στο Λαύριο
    Εύχομαι η σημερινή ημέρα να είναι ένα νέο ξεκίνημα και να σημάνει την απαρχή της δημιουργίας ισχυρότερων δεσμών φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων.
    Είναι σημαντικό για εμάς τους ΄Ελληνες, στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, να δημιουργούμε ισχυρούς δεσμούς φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας με πολίτες άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, όπως η πόλη του Κεμπέρ και να μοιραζόμαστε κοινές προσπάθειες και κοινά οράματα, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.
    Τέλος θέλω να συγχαρώ τους αθλητές από την πόλη Κεμπέρ, που έλαβαν μέρος στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον σπουδαίο ΄Ελληνα αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, διανύοντας μαζί με χιλιάδες άλλους αθλητές από όλον τον κόσμο μία ιστορική διαδρομή, αναδεικνύοντας την διαχρονική αξία του Ολυμπιακού ιδεώδους που είναι η συμμετοχή και το εύ αγωνίζεσθαι.

    Σας ευχαριστώ.







    Item Reviewed: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΗ QUIMPER Rating: 5 Reviewed By: forkeratea
    Scroll to Top