• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Φεβρουαρίου 22, 2013

    Σφοδρή βροχόπτωση, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Λαύριο & Σούνιο, πλημμύρισαν υποσταθμοί της ΔΕΗ

    forkeratea


    Ένα απόλυτο χάος επικρατεί στους δρόμους της Αττικής λόγω της σφοδρής καταιγίδας που σημειώνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες…
    Ειδικά στα νότια, δυτικά προάστια και στον Πειραιά, τα προβλήματα είναι τεράστια και η μετακίνηση πραγματοποιείται μετ’ εμποδίων.
    Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 700 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κυρίως σε Χαϊδάρι και Αιγάλεω. Επί ποδός είναι 40 συνεργεία με 100 πυροσβέστες.


    Κλειστοί δρόμοι
    Λόγω της συσσώρευσης υδάτων, κλειστή είναι η οδός Πειραιώς από την Π. Ράλλη έως την Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, η Λ.Συγγρού στο ρεύμα προς Αθήνα, η Περιφερειακή Αιγάλεω και η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της γέφυρας στον Ασπρόπυργο.
    Στην Ηλιούπολη η οδός Πεντάρη έκλεισε λόγω πτώσης κολόνας. 
    Υπερχείλησε το ρεύμα της Πικροδάφνης
    Εφιαλτική για τους οδηγούς η κίνηση στην παραλιακή από τον Πειραιά προς τη Γλυφάδα γιατί υπερχείλισε το ρεύμα της Πικροδάφνης.
    Δρόμοι με κυκλοφοριακά προβλήματα
    Αυτή την ώρα μεγάλες είναι οι δυσκολίες στην κίνηση στο Γκάζι, την Ιερά οδό και τη Γρηγορίου Λαμπράκη, ενώ έξω από το Αττικό Νοσοκομείο έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες δυσκολίες στην κίνηση αλλά και την πρόσβαση. 
    Προβλήματα υπάρχουν στους περισσότερους δρόμους του λεκανοπεδίου αφού ακόμη και η Εθνική Αθηνών-Λαμίας και η Μεσογείων έχουν μεταβληθεί σε ποτάμι από τη βροχόπτωση, δυσκολεύοντας την κίνηση των οχημάτων.
    Μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται και στη Λ. Ποσειδώνος από το ύψος του ΣΕΦ μέχρι τη Συγγρού.
    Μάλιστα για να καταλάβετε την ταλαιπωρία, στην Εθνική Αθηνών-Κορίνθου, προς τον Ασπρόπυργο, η ουρά των αυτοκινήτων ξεπερνά τα 10 χιλιόμετρα.
    Κατολισθήσεις έχουν προκληθεί στον Σκαραμαγκά.
    Σε εξέλιξη επιχειρήσεις απεγκλωβισμού
    Κλήσεις για απεγκλωβισμό οδηγών δέχθηκε η πυροσβεστική στην Ιερά Οδό , στο Χαιδάρι, στην Πειραιώς στο Γκάζι, στη Λεωφ. Σχιστού στο Σακαραμαγκά, έξω από το Αττικό Νοσοκομείο και στην υπόγεια γέφυρα της Συγγρού.
    Στη Σταμάτα επίσης απεγκλωβίστηκαν 7 οδηγοί. Στην Λεωφόρο Καβάλας επίσης σπεύδουν γερανοφόρα οχήματα προκειμένου να βγάλουν ΙΧ που έχουν "βυθιστεί" από την βροχή. Οι οδηγοί τους έχουν απεγκλωβιστεί.

    Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
    Την ίδια ώρα, η νεροποντή έχει προκαλέσει δεκάδες προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, κυρίως σε Λαύριο, Λαυρεωτική, Σούνιο και Κερατσίνι, Καλλιθέα και Μοσχάτο. Αυτό γίνεται επειδή πλημμύρισαν υποσταθμοί της ΔΕΗ.
    Χωρίς αντίτιμο στην Αττική οδό
    Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, χωρίς αντίτιμο μπορούν να χρησιμοποιούν την Αττική Οδό οι οδηγοί.
    Τι γίνεται με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
    Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Πειραιά γίνονται κανονικά, εκτός του Αργοσαρωνικού, ενώ από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται δρομολόγια για Μαρμάρι.

    Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω κακοκαιρίας
    Ταλαιπωρία περίμενε και τους επιβάτες της βραδινής πτήσης της Aegean από Αθήνα προς Χανιά καθώς το αεροπλάνο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν πάνω από τη Σούδα, προσγειώθηκε στις 22:00 στο Ηράκλειο.

    Όπως μετέδωσε το Cretalive, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα Χανιά, ενώ το αεροπλάνο παρέμεινε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
    Σύμφωνα πάντως με τις προβλέψεις, οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι όπου θα αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός.

    Πηγή ενημέρωσης:



    Item Reviewed: Σφοδρή βροχόπτωση, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Λαύριο & Σούνιο, πλημμύρισαν υποσταθμοί της ΔΕΗ Rating: 5 Reviewed By: forkeratea