• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Ιουλίου 10, 2013

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ



    Οι εργαζόμενοι του Δήμου Σαρωνικού μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους όλης της χώρας, προχωρήσαμε σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ των δημαρχείων και όλων των δημοτικών καταστημάτων, διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο που προτίθεται να ψηφίσει η δικομματική κυβέρνηση και με το οποίο μπαίνει «ταφόπλακα» στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Η κατάργηση θέσεων θα έχει άμεση επίπτωση στις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες και την ομαλή λειτουργία των δήμων. Με τα μέτρα που επιβάλλονται δεν πλήττεται μόνο ο δημόσιος τομέας, αλλά πολύ περισσότερο και ο ιδιωτικός. Η φτωχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων επηρεάζει άμεσα τον ιδιωτικό τομέα και την αγορά. Οι απολύσεις των υπαλλήλων οδηγούν σε μείωση των εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία με άμεση συνέπεια τη μείωση των συντάξεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

    Η κατάργηση υπηρεσιών των δήμων (καθαριότητα, κοινωνική πρόνοια, λειτουργία σχολείων κ.α.) και η παραχώρησή τους σε ιδιώτες, θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους που τελικά θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.
    Ο κατοχικός τρόπος διακυβέρνησης της χώρας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με υπουργικές αποφάσεις ερήμην του κοινοβουλίου και με αντισυνταγματικό χαρακτήρα, δείχνουν ότι πλέον η πατρίδα μας δεν κυβερνάται από Έλληνες.
    Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο πιο κοντινός προς τον πολίτη θεσμός, είναι ένας χώρος που αν λειτουργήσει και οργανωθεί σωστά, μπορεί να γίνει μια πολύ μεγάλη εστία αντίστασης του λαού μας κατά των μνημονιακών πολιτικών και των μέτρων που καθημερινά παίρνονται εναντίον του.
    Λάθη του παρελθόντος και κακές πολιτικές από ορισμένους, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αναιρέσουν την ανάγκη ύπαρξης του πρώτου βαθμού δημοκρατίας, της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
    Καλούμε όλους τους πολίτες – δημότες να σταθούν δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα που αφορά όλους μας και να κλείσουν τα αυτιά τους στις διχαστικές και τρομοκρατικές κραυγές των ΜΜΕ που παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ!

    ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ



    Item Reviewed: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Rating: 5 Reviewed By: forkeratea
    Scroll to Top