Το θέμα λόγω της σημαντικότητας του συγκέντρωσε πολύ κόσμο στο ακροατήριο.
Η διαδρομή που προτάθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα ήταν αυτή που διέρχεται από:
- Κερατέα
- ΒΙΟΠΑ Κερατέας
- Παλιός σταθμός Δασκαλειό
- Φανάρια προς Τουρκολίμανο, Περιγιάλι
- Θορικό
- Λαύριο
- Λιμάνι Λαυρίου.
Είναι η λεγόμενη ‘Παραλιακή’ διαδρομή που ακολουθεί γενικά την παλιά γραμμή του σιδηρόδρομου προς το Λαύριο και βρίσκεται κοντά στους παραλιακούς οικισμούς της Κερατέας. Αναλυτικά όπως παρουσιάστηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ρόζη η διαδρομή της γραμμής που προτείνεται είναι η εξής.
Η γραμμή μετά τον Κουβαρά περνά ανατολικά του πρώην εργοστασίου "Καμσίσογλου" και κοντά στην κεντρική λεωφόρο, συνεχίζει πίσω από το νεκροταφείο και μετά περνά δυτικότερα από τον νέο κόμβο της Κακής Θάλασσας και του κρεοπωλείου του κ. Κων. Μπαλτά και συνεχίζει σχεδόν πάνω στην παλιά γραμμή με κατεύθυνση το ΒΙΟΠΑ.
Ο κεντρικός σταθμός που θα εξυπηρετεί την Κερατέα προτείνεται να γίνει μετά το εργοστάσιο του Καμσίσογλου (είναι η γνωστή περιοχή που έγιναν οι μάχες με τα ΜΑΤ το 2011, ανατολικά της Κάβας Παπαγιάννη).
Στο ΒΙΟΠΑ θα γίνει νέα στάση καθώς και νέα είσοδος σ΄αυτό, η οποία θα είναι κοντά στην θέση Μητραντώνη (στο δυτικό σημείο του ΒΙΟΠΑ κοντά στην πόλη της Κερατέας). Επόμενη στάση στο παλιό Δασκαλειό (ανάμεσα σε Δασκαλειό 1 και Δασκαλειό 2 όπως αναφέρεται στο χάρτη), και έπειτα η άλλη στάση στα φανάρια προς Περιγιάλι και Τουρκολίμανο.
Συνεχίζει προς την επόμενη στάση στο Θορικό και έπειτα παραλιακά προς το Λαύριο.
Επόμενη στάση το ‘Λαύριο’ (Εκπαιδευτικό κέντρο το αναφέρει η μελέτη) ανατολικά της πόλης, έπειτα η γραμμή ‘τρυπάει’ το λόφο του Οξυγόνου και τερματίζει στο Λιμάνι του Λαυρίου. Ζητείται απαραίτητα σε κάθε στάση και δημιουργία παρκινγκ.
Για το θέμα έγιναν τοποθετήσεις από τους αρχηγούς των παρατάξεων κ. Λουκά, κ. Ιατρού, κ. Ξεφτέρη, κ. Παμφίλη καθώς και τον ανεξάρτητο κ. Βλαχογιάννη. Για το θέμα έκαναν παρέμβαση και πολλοί κάτοικοι της Κερατέας, του Λαυρίου και των οικισμών. Σημαντική παρατήρηση έκανε ο κ. Σωτήρης Ιατρού, ότι στις συζητήσεις που έγιναν το 2007 του πρώην δήμου Κερατέας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την διαδρομή μέσω σήραγγας δεν είχε δοθεί τότε καμία σημασία.
Για περισσότερες λεπτομέρειες θα αναρτηθεί αναλυτικά η απόφαση από το Δ.Σ. του δήμου Λαυρεωτικής.
forkeratea.com