O Σύνδεσμος Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ», με αδιάλειπτη παρουσία στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Κερατέας αλλά και ευρύτερα της Λαυρεωτικής από το 1975, ξεκινάει πολύ δυναμικά και φέτος, με πλήθος σεμιναρίων και δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες, αναδεικνύοντας τον πλουραλιστικό χαρακτήρα του και την πολυσυλλεκτικότητά του. Αυτά είναι:
- Σεμινάριο Κοπτικής - Ραπτικής για αρχάριες & προχωρημένες γυναίκες Θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με την καθοδήγηση της Κλωστοϋφαντουργού - Μοντελίστ Μηλίτσας Πρίφτη. Τα μαθήματα θα είναι τρίωρα εβδομαδιαία, συνολικής διάρκειας 60 ωρών Διδάσκονται βασικές αρχές Ραπτικής, επιδιορθώσεις, δημιουργία πατρόν καθώς και κοπή-ραφή σε φούστες, ζιπ κιλότ και κάπες.
- Μαθήματα Σκάκι για παιδιά από 9 ετών
Το Σκάκι επανέρχεται στις δραστηριότητες του Συνδέσμου με τα μαθήματα να γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο από τον καθηγητή Σκάκι Γιάννη Παπαδημητρίου.
- Παιδική Χορωδία για παιδιά από 7 έως 15 ετών
Η Παιδική χορωδία η οποία ξεκίνησε πέρσι συνεχίζει και φέτος υπό την καθοδήγηση του μουσικού Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου. Η έναρξη θα γίνει τον Οκτώβριο και τα μαθήματα τα οποία θα είναι δίωρα, θα γίνονται δωρεάν κάθε Σαββατοκύριακο.
- Σεμινάριο H/Y για αρχάριους - Βασικές έννοιες πληροφορικής - Υπηρεσίες Διαδικτύου (Internet/ Facebook/ Email/ Skype)
Το Σεμινάριο, το οποίο υλοποιήθηκε πέρσι με μεγάλη επιτυχία, επαναλαμβάνεται. Τρίωρα μαθήματα κάθε εβδομάδα , συνολικής διάρκειας 16 ωρών με εισηγητή τον καθηγητή Παναγιώτη Ρουμπάνη. Απευθύνεται σε ενήλικες που θέλουν να μυηθούν στο διαδίκτυο και στις βασικές εφαρμογές του.
- Σεμινάριο προγραμματισμού H/Y και εφαρμογών ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Για δεύτερη χρονιά το σεμινάριο στο οποίο διδάσκει ο μηχανικός λογισμικού Παναγιώτης Ματσινόπουλος θα υλοποιηθεί τον Οκτώβριο. Θα έχει διάρκεια 16 ώρες και θα περιλαμβάνει δίωρα μαθήματα κάθε εβδομάδα. Συμμετοχές από 16 ετών και για την παρακολούθηση απαιτείται καλή γνώση Η/Υ. Οι συμμετέχοντες θα μάθουνε να προγραμματίζουμε εκ του μηδενός, χρησιμοποιώντας Ruby. Επίσης, θα φτιάξουνε μία εφαρμογή WEB, μία ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, χρησιμοποιώντας Ruby on Rails και MySQL.
- Κεραμική: Έκφραση μέσα από τον πηλό για μικρούς και μεγάλους Τα μαθήματα Κεραμικής με εμψυχώτρια την καθηγήτρια καλλιτεχνικών Μάχη Δημοπούλου θα ξεκινήσουν των Οκτώβριο και θα διαρκέσουν 6 μήνες.
Μέσα από το σεμινάριο θα μάθουμε να εκφραζόμαστε με τον πηλό και να δημιουργούμε καλλιτεχνικά και χρηστικά αντικείμενα. Θα ανακαλύψουμε ότι ο πηλός είναι καθρέφτης του εαυτού μας και όλοι, μικροί και μεγάλοι, θα καταφέρουμε να αναδείξουμε τα καλύτερα μας στοιχεία. Η ομάδα θα αποτελείται από άτομα όλων των ηλικιών.
- Θεατρικό Εργαστήρι για ενήλικες με την Πειραματική Σκηνή «Θέσπις» Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» φιλοξενεί την Πειραματική Σκηνή « Θέσπις» η οποία περιμένει όλους όσους ενδιαφέρονται για το θέατρο κάθε Δευτέρα 6-8μ.μ.
- Σεμινάριο: «Γνωριμία με τον Ελληνικό Αμπελώνα - Εισαγωγή στη Γευσιγνωσία »
Το σεμινάριο θα γίνει τον Ιανουάριο 2014 από τους Σταμάτη και Αντώνη Μυλωνά (Οινολόγοι-Χημικοί). Σε τέσσερα μαθήματα, συνολικής διάρκειας 8 ωρών, θα παρουσιαστούν οι ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, οι τύποι κρασιών, θα γίνει εισαγωγή στη γευσιγνωσία των οίνων με παροχή ποτηριού γευσιγνωσίας και δοκιμή ποιοτικών οίνων από διάφορες ελληνικές ποικιλίες.
- Σεμινάριο Δημιουργικής Ανάγνωσης
Θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο από το καταξιωμένο συγγραφέα Βαγγέλη Ραπτόπουλο. Σε 8 τρίωρα μαθήματα, συνολικής διάρκειας 24 ωρών, θα γίνει μια περιπλάνηση σε διαμάντια της ξένης και ελληνικής λογοτεχνίας και θα επιχειρηθούν να απαντηθούν ερωτήματα όπως: Τι εκφράζει σήμερα η υψηλή και τι η λαϊκή λογοτεχνία; Πώς γίνεται οι μυθιστοριογράφοι να λένε την αλήθεια μέσα από ψέματα; Οφείλουν οι δημιουργοί να είναι προκατειλημμένοι; Πόσο δημιουργικό είναι στη λογοτεχνία το Κακό; Υπάρχει αστυνομική λογοτεχνία στην Ελλάδα; Γιατί οι απαιτήσεις του κοινού επιβάλλουν στους ευυπόληπτους αμερικανούς συγγραφείς τι να γράφουν; Πώς μπορούμε να ανιχνεύουμε στα σπουδαία έργα τις πιο μύχιες πλευρές μας, αλλά και τον συλλογικό μας εαυτό;
- Σεμινάριο Κουκλοθέατρου (Κατασκευή κούκλας - Τεχνικές Κίνησης & Εμψύχωσης )
Ένας από τους καλύτερους στο χώρο του κουκλοθέατρου, ο Χρήστος Αυτσίδης,
θα διδάξει στο σεμινάριο αυτό, το οποίο θα υλοποιηθεί τον Νοέμβριο σε 4 τρίωρα εβδομαδιαία μαθήματα. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και σε όσους αγαπούν το κουκλοθέατρο.
- Σεμινάριο Διαλογισμού & Θιβετιανών μπολ
Ο Σύνδεσμος φιλοξενεί στον χώρο του για δεύτερη χρονιά τον Δημήτρη Κοκκινιά και την Ντάνα Μέινταν, οι οποίοι παραδίδουν μαθήματα διαλογισμού σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η έναρξη θα γίνει τον Οκτώβριο και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε εβδομάδα.
Οι εγγραφές για τα σεμινάρια θα γίνονται μέχρι και μία εβδομάδα πριν την έναρξη εκτός από αυτά που θα υλοποιούνται όλο τον χειμώνα. Τα σεμινάρια θα υλοποιούνται μόνο αν συμπληρώνεται ένας ελάχιστος αριθμός συμμετοχών.
Εκτός των παραπάνω σεμιναρίων και δράσεων ο Σύνδεσμος θα ανακοινώνει μηνιαία το πρόγραμμα του για μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων, ομιλίες για τοπικά θέματα, προβολές ντοκιμαντέρ, θεατρικές βραδιές και πολλά άλλα τα οποία θα υλοποιούνται κυρίως στη Λέσχη του Συνδέσμου με ελεύθερη είσοδο.
Γραφτείτε μέλη για να στηρίξετε αυτή τη προσπάθεια, να έχετε εκπτώσεις στις δραστηριότητες του Συνδέσμου και να ενημερώνεστε με SMS για τις εκδηλώσεις μας. Ετήσια συνδρομή: 30€.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την Γραμματεία του Συνδέσμου (Λ. Αθηνών - Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας) η οποία λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη 7-9μ.μ. στο τηλ.: 22990 69850 αλλά και καθημερινά στα τηλέφωνα: 6978 003191 / 6945 295333 / 6977 502480 / 6984 614675