Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσα έγγραφο προκειμένου να αποτελέσουν θέμα ημερήσιας συζήτησης
1) το θέμα των επανασυνδέσεων ρεύματος της ΔΕΗ και
2) η εγκατάσταση Λούνα Παρκ στην πλατεία Ηρώων.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά παράβαση του κανονισμού, δεν έθεσε το έγγραφο σε ψηφοφορία του σώματος. Έτσι δεν αποτέλεσαν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης δυο θέματα τον μεν πρωτο επίκαιρο το δε δεύτερο θέμα αποτελεί βεβήλωση της ιστορικής μνήμης .
1) το θέμα των επανασυνδέσεων ρεύματος της ΔΕΗ και
2) η εγκατάσταση Λούνα Παρκ στην πλατεία Ηρώων.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά παράβαση του κανονισμού, δεν έθεσε το έγγραφο σε ψηφοφορία του σώματος. Έτσι δεν αποτέλεσαν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης δυο θέματα τον μεν πρωτο επίκαιρο το δε δεύτερο θέμα αποτελεί βεβήλωση της ιστορικής μνήμης .
Όποιος επισκεφθεί τον χώρο ακόμη και το άγαλμα πεσόντων επιμελώς το έκρυψαν.
Σ’ αυτή την δύσκολη κοινωνική και οικονομική κρίση οι διαχρονικές αξίες της ζωής είναι για τα …. σκουπίδια.
Με βάση αυτή την λογική να προτείνουν λειτουργία Λούνα Παρκ στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και εάν δεν βολεύει τον επιχειρηματία να το βάλουν στην Ακρόπολη.
ΑΙΤΗΣΗ
ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Κοιν ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
Παρακαλώ προ της ημερησίας διάταξης να τεθούν υπ’ όψιν του σώματος και να αποτελέσουν θέματα της ημερήσιας διάταξης τα ακόλουθα 1) Ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου Λαυρεωτικής για τις επανασυνδέσεις ρεύματος που πραγματοποιεί η ΔΕΗ για ευάλωτα νοικοκυριά, στα οποία έχει διακοπεί το ρεύμα.
• Πιο συγκεκριμένα που και με ποιο τρόπο πρέπει οι πολίτες να απευθύνονται, που πληρούν τα κριτήρια
• Ποιος ο αριθμός μέχρι σήμερα των επανασυνδέσεων
• Ποιος ο συνολικός αριθμός των οικογενειών που πληρούν τα κριτήρια
• Γνωρίζεται εάν υπήρξε διασταύρωση των στοιχείων, από πλευράς ΔΕΗ, όσων είχαν κάνει αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο και είχε διακοπεί το ρεύμα.
• Εάν το Δημοτικό ραδιόφωνο ενημερώνει τους πολίτες για ολη την διαδικασία επανασύνδεσης
2) Θέμα εγκατάστασης στην Πλατεία ηρώων της πόλης του Λαυρίου και της Κερατέας παγοδρομίου και Λουνα-πάρκ.
Η παρουσία μιας τέτοιας εγκατάστασης έχει σαν αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η ιστορική μνήμη καθώς και να βεβηλώνεται το άγαλμα πεσόντων , αφού επιμελώς έχει καλυφθεί.
Σε καιρούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης πιστεύω ότι έχουμε ανάγκη από πρότυπα και ταυτόχρονα να υπερασπίζουμε την ιστορική μας μνήμη. Η εγκατάσταση μιας τέτοιας εγκατάστασης πιστεύω ότι κινειται σε αντίθετη κατεύθυνση
Για τους ανωτέρω λόγους αιτούμε την άμεση μετεγκατάσταση του λουνα- παρκ σε άλλο πιο πρόσφορη θέση.
Με τιμή
Βλαχογιάννης Νίκος
Λαύριο 13-12-2014