• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Ιουλίου 12, 2014

    Φωτιά στις περιοχές Σάκκα και Λάκιζα στην Κερατέα. Εμπρησμό καταγγέλλει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής. Απειλεί την Διψέλιζα η πυρκαγιά. (συνεχής ενημέρωση)

    Φώτο: Nasos Anagnostopoulos
    Φώτο: Παπαθανασίου Σταμάτης
    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα δασική πυρκαγιά στην Κερατέα και συγκεκριμένα στις περιοχές Σάκκα και Λάκιζα.

    Η πρώτη καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στη δεύτερη πυρκαγιά καίγονται και πεύκα.

    Και στις δύο περιοχές υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, αλλά περισσότερο απειλητική είναι η πυρκαγιά στη θέση Λάκιζα, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να έχουν αναφερθεί ζημιές.

    Επί τόπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι οχήματα ΟΤΑ, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.


    Οι δυο φωτιές έχουν σχεδόν ενωθεί και «κοιτούν» προς την ίδια κατεύθυνση, ενώ οι νότιοι άνεμοι την σπρώχνουν προς έναν από τους μεγαλύτερους οικισμούς της Κερατέας, στην περιοχή Διψέλιζα

    Σε κάθε περίπτωση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αττική έχουν τεθεί «σε γενική επιφυλακή», σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας.

    Για την ώρα δεν προβλέπεται σχέδιο εκκένωσης του οικισμού.


    [Νέα ενημέρωση 17:30]

    Καταγγελίες για εμπρησμό

    Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής τονίζει (στο zougla.gr) ότι η πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού, καθώς εκδηλώθηκαν τρεις διαφορετικές εστίες ταυτόχρονα, «με φορά αντίστοιχη με αυτή του ανέμου, προκειμένου να γίνει πιο καταστροφική».

    Ο ίδιος πάντως δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της κατάσβεσης, καθώς οι πυροσβέστες έχουν καταλάβει τα «κρίσιμα» σημεία πριν από τον οικισμό, ενώ υδροφόρες του δήμου βρίσκονται μπροστά στις τελευταίες κατοικίες, ώστε να επέμβουν άμεσα και να διασώσουν τις περιουσίες, αν χρειαστεί.

    «Με ανησυχεί όμως ότι η πυρκαγιά μπορεί να επεκταθεί προς την παλιά χωματερή» σημειώνει, αναγνωρίζοντας ότι το έργο κυρίως των εναέριων μέσων αποδίδει πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι στιγμής.


    [Νέα ενημέρωση 18:15]

    Ενθαρρυντικά είναι τα νέα σχετικά με τη δασική πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κερατέα.

    Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το κέντρο επιχειρήσεων του Σώματος, οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια από τις φλόγες που είχαν πλησιάσει σε μικρή απόσταση από αυτά.

    Το μέτωπο της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή έχει κατευθυνθεί προς την κορυφή του βουνού στην περιοχή της Λάκιζας.


    [Νέα ενημέρωση 18:35]

    Λίγα μέτρα μακριά από τα σπίτια βρίσκεται η φωτιά στην Διψέλιζα της Κερατέας.

    Δείτε την εικόνα από την ΝΕΡΙΤ



    [Νέα ενημέρωση 18:45]

    Κερατέα-Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες

    Στις αυλές των σπιτιών έφθασαν οι φλόγες από την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κερατέα. Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής στη ΝΕΡΙΤ, η αστυνομία τους είπε να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

    «Αντιμετωπίζουμε ένα δράμα. Καταστράφηκαν τα δέντρα και θα καταστραφούν και τα σπίτια μας», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της Κερατέας.







    [Νέα ενημέρωση 19:00]


    Σκληρή μάχη με την πυρκαγιά δίνουν οι πυροσβέστες στην Κερατέα. Αυτή τη στιγμή το πιο επικίνδυνο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή της Διψέλιζας όπου σύμφωνα με μαρτυρίες των κάτοικων απέχει μόλις λίγα μετρά μακριά από τα σπίτια.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δυνατός άνεμος που πνέει στην περιοχή εντάσεως 4-5 μποφόρ αναζωπυρώνει συνεχώς το πύρινο μέτωπο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική κανένα σπίτι δεν έχει υποστεί φθορές από την πυρκαγιά.




    VIDEOS














    Διαβάστε σχετικά:

    Οβριόκαστρο Τη μάχη με τις φλόγες τη νύχτα θα δώσουν 120 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο, 6 οχήματα ΟΤΑ και 50 στρατιώτες. Δύσκολη θα είναι η νύχτα στην Κερατέα όπου μαίνεται η μεγάλη πυ…



    Item Reviewed: Φωτιά στις περιοχές Σάκκα και Λάκιζα στην Κερατέα. Εμπρησμό καταγγέλλει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής. Απειλεί την Διψέλιζα η πυρκαγιά. (συνεχής ενημέρωση) Rating: 5 Reviewed By: forkeratea
    Scroll to Top