Η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νέα, βελτιωμένη και επαυξημένη έκδοση του σημαντικού βιβλίου του Ανδρέα Κορδέλλα «ΤΟ ΛΑΥΡΙΟΝ», σε μετάφραση, σχόλια και επιμέλεια του μέλους της Αριστείδη Γ. Κανατούρη. Το βιβλίο αυτό, που γράφτηκε στη γαλλική γλώσσα και εκδόθηκε στη Μασσαλία το 1869 από τον πρωτεργάτη της αναγέννησης του Λαυρίου, αποτελεί ένα πρωτοποριακό επιστημονικό έργο βιομηχανικής αρχαιολογίας των μεταλλείων και παρέχει πλήθος πληροφοριών για το αρχαίο και νεότερο Λαύριο, που μόλις είχε δημιουργηθεί.
Η έκδοση αυτή – 9η της σειράς «Βιβλιοθήκη της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής» – συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της Ε.ΜΕ.Λ. και είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της συμμετοχής της στον εορτασμό των 150 χρόνων από την αναγέννηση του Λαυρίου το 1865.
Η διάθεση του βιβλίου αυτού γίνεται από το Ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου (πληροφορίες στο τηλ. 22920-26270 και στα τηλ. 6974.11.4071 και 6946.06.3812).
Λαύριο, 29 Οκτωβρίου 2014
Το Δ.Σ. της Ε.ΜΕ.Λ.