• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Φεβρουαρίου 10, 2015

    Βόμβα Φαλτσιανί: Tα 500 εκατ. της Μαργαρίτας «φόρτωσαν» στον Παπανδρέου την τρόικα.

    Ο Ερβέ Φαλσιανί εκτιμά πως ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την τρόικα στην Ελλάδα δεχόμενος εκβιασμούς για να μην αποκαλυφθεί ότι η μητέρα του είχε βγάλει παράνομα μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό.

    «O Σαρκοζί και η λίστα Φαλτσιάνι με στόχο να επιβληθεί η τρόικα στην Αθήνα περιλαμβάνει και τη μητέρα του Παπανδρέου, με μισό δισεκατομμύριο ευρώ» αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Corriere Della Sera».

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι γράφοντας για τους "χρυσούς" πελάτες της HSBC, ο Γαλλοϊταλός πρώην εργαζόμενος της τράπεζας και αρμόδιος για θέματα πληροφορικής, Ερβέ Φαλτσιάνι σε βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα στην αγορά της χώρας, αναφέρεται σε δύο άτομα: στον Εμίλιο Μποτίν, πρώην ιδιοκτήτη της ισπανικής τράπεζας Santander, που ήταν ο πλουσιότερος Ισπανός πολίτης, και στη μητέρα του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου».

    Ο Φαλτσιάνι, σύμφωνα με την εφημερίδα, υποστηρίζει στο βιβλίο του ότι η κ. Παπανδρέου είχε σε λογαριασμό της στην HSBC, «ποσό ύψους πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ».

    Κατά τον συγγραφέα «η λίστα των "χρυσών" πελατών φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας. Αυτό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Ελλάδα».

    «Αναφερόμενος -στο βιβλίο του- στον Παπανδρέου, χρησιμοποιεί τις λέξεις "πίεση" και "εκβιασμός"» προσθέτει η εφημερίδα, παραθέτοντας σχετικό απόσπασμα της έκδοσης του οίκου Chiarelettere υπό τον μεσότιτλο «La Cassaforte degli evasori» (σσ. «Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων») όπου ο πρώην τραπεζίτης με τη συνεργασία του δημοσιογράφου Άνζτελο Μινκούτσι, καταθέτει:

    «Το 2011, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας, ετέθη ο Σαρκοζί, ο οποίος είχε τη λίστα αυτή, και γνωρίζοντας τα ονόματα, μπόρεσε να πιέσει τον Παπανδρέου».

    Σε άλλο σημείο ο συγγραφέας αναφέρει: «όπως συνέβη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, η λίστα της HSBC χρησιμοποιήθηκε ως όπλο εκβιασμού και εμπόρευμα για δούναι και λαβείν. Στην Ελλάδα η λίστα εξαφανίστηκε… Στην Ελλάδα, όπως και άλλου, δεν ξεκίνησε ποτέ επισήμως καμία έρευνα».

    Πηγή ενημέρωσης: http://www.kathimerini.gr/




    Ποιός είναι ο Φαλσιανί


    Ο 44χρονος Φαλσιανί, ο οποίος καταζητείται από τις ελβετικές αρχές, μεγάλωσε στο Μονακό και προσελήφθη ως αναλυτής συστημάτων υπολογιστών σε εκεί υποκατάστημα της HSBC το 2000. Click4more: Ο Φαλσιανί ξεσκέπασε το σκάνδαλο της HSBC και έγινε σύμβουλος των Podemos για τη φοροδιαφυγή

    Έξι χρόνια αργότερα μετατέθηκε στην HSBC Γενεύης όπου την διετία 2006-7 συγκέντρωσε οικονομικά στοιχεία για περισσότερους από 106.000 πελάτες της τράπεζας από τουλάχιστον 200 χώρες που διατηρούσαν 300.000 και πλέον ιδιωτικούς λογαριασμούς.

    Τον Δεκέμβριο του 2008 οι ελβετικές αρχές τον κάλεσαν για να τον ανακρίνουν και τότε ο Φαλσιανί κατέφυγε με την σύζυγο και τα δυο παιδιά τους στη Γαλλία. Εκεί «κατέβασε» εμπιστευτικές πληροφορίες από τους λογαριασμούς της HSBC σε πέντε δισκέτες τις οποίες παρέδωσε στις γαλλικές αρχές, οι οποίες ωστόςο δεν μπορούν να τον εκδώσουν στην Ελβετία κι αυτό γιατί ο νόμος απαγορεύει την έκδοση γάλλων πολιτών.

    Η γαλλική κυβέρνηση, μέσω της τότε υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, μοιράστηκε τις πληροφορίες με άλλες κυβερνήσεις μεταξύ των οποίων η ελληνική… Εξ ου και η μετονομασία της «λίστας Φαλτσιανί» σε «λίστα Λαγκάρντ».



    Ο Γιώργος Παπανδρέου απειλεί με μηνύσεις με αφορμή το βιβλίο του Φαλτσιανί


    Με αγωγές και μηνύσεις θα «απαντήσει» ο Γιώργος Παπανδρέου για όσους διακινούν – όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση – τις εκτιμήσεις τους για τη λίστα Λαγκάρντ, όσον αφορά τη Μαργαρίτα Παπανδρέου.
    Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο του ΣΔΟΕ όπου σύμφωνα με αυτό αναφέρεται πως δεν υπάρχει το όνομα της μητέρας του.
    Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής σε ανακοίνωση του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου:

    Ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

    «Κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι ακόμη και ενώπιον της αλήθειας.
    Χτίζουν καριέρες και περιουσίες, στις πλάτες άλλων.
    Οικοδομούν συνεργασίες με πολιτικά κόμματα, δήθεν προοδευτικά και αριστερά, περιφέροντας τις… εκτιμήσεις τους, που αναγορεύονται σε θέσφατα.
    Η αλητεία στο απόγειό της.
    Όλα στην υπηρεσία σκοπιμοτήτων και βρώμικων πολιτικών παιχνιδιών.
    Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, όσον αφορά την Μαργαρίτα Παπανδρέου, ερευνήθηκε και υπάρχει το πόρισμα του ΣΔΟΕ.
    Σύμφωνα με αυτό, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, δεν υπάρχει στη Λίστα Λαγκάρντ, ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη λίστα καταθετών.
    Όσοι παρά ταύτα, διακινούν τις… εκτιμήσεις τους που τυχαίνει να είναι κόντρα στην αλήθεια και την πραγματικότητα, θα πληρώσουν το τίμημα της αθλιότητάς τους. Πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό, κατατίθεται άμεσα μήνυση και αγωγή.
    Φτάνει πια.
    ΥΓ. Δεν μπαίνουμε στις λεπτομέρειες όσων διακινούνται, γιατί δεν αξίζει τον κόπο να ερωτηθεί ο διακινών τις εκτιμήσεις του, πως και δεν γνωρίζει ότι, στο μνημόνιο η Ελλάδα δεν μπήκε το 2011, αλλά το 2010. Η αξιοπιστία του καθενός κρίνεται και από τα στοιχεία που χρησιμοποιεί.



    Item Reviewed: Βόμβα Φαλτσιανί: Tα 500 εκατ. της Μαργαρίτας «φόρτωσαν» στον Παπανδρέου την τρόικα. Rating: 5 Reviewed By: forkeratea
    Scroll to Top