ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ- ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ 1-1
Στο ντεμπούτο του Σπύρου Κοντού ο Κεραυνός έκανε τη... ζημιά παίρνοντας ισοπαλία (1-1) στο Μπογιάτι που έπεσε από την κορυφή
Σοκ για τον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου ο οποίος έμεινε στο 1-1 με τον Κεραυνό Κερατέας και έπεσε από την κορυφή! Ήταν ένα ματς στο οποίοι οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν τον ρυθμό τους, είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες ωστόσο δεν το... καθάρισαν, με αποτέλεσμα να την πληρώσουν στο τέλος.
Ο μαχητικός Κεραυνός με τη σειρά του, αμύνθηκε και στήθηκε υποδειγματικά από τον Σπύρο Κοντό ο οποίος έκανε ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας. Η... ζημιά από τους φιλοξενούμενους έγινε στο φινάλε από τον Λιούμη, ο οποίος βρήκε δίχτυα για ακόμα ένα ματς και εξελίσσεται σε μεταγραφή – λαχείο από την διοίκηση.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου ήταν από τα πρώτα λεπτά πιεστικός, την ώρα που ο Κεραυνός έκανε άμυνα στο μισό γήπεδο. Οι γηπεδούχοι στο α' μέρος έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Ντεντόπουλο, ενώ είχαν και ένα δοκάρι σε σουτ του Κώστα Τσεβά. Από την πλευρά του Κεραυνός απείλησε με σουτ του Λιούμη. Στην επανάληψη η μορφή του αγώνα ήταν πάνω κάτω ίδια με το α' μέρος, με τον Κεραυνό να αντιστέκεται και να κρατά το μηδέν με κορυφαίο τον Χαντζάρα. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων λύγισε στο 62' όταν από ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Μπαλωμένου ο Σουσούνης με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Ακολούθησαν άλλες τρεις καλές ευκαιρίες από πλευράς γηπεδούχων, ενώ όσο περνούσε η ώρα ο Κεραυνός όλο και ρίσκαρε, ανεβάζοντας τις γραμμές του. Οι Κερατιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 81' όταν ο Λιούμης εκμεταλλεύτηκε αμυντική αδράνεια και με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Χανδρινό. Από εκεί και πέρα το ματς είχε μεγάλη ένταση αποτέλεσμα της οποίας ήταν και η αποβολή του Σουσούνη στο 82' με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία λεπτά χωρίς αποτέλεσμα, με τον Κεραυνό να κάνει μεγάλη ζημιά και να γκρεμίζει το Μπογιάτι από την κορυφή.
***Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα δημιουργήθηκε μια μικροένταση στο γήπεδο αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων η κατάσταση ηρέμησε.
***Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσαν από τον Κεραυνό Κερατέας, που ευχαριστούν τη διοίκηση του Αγίου Στεφάνου για τη φιλοξενία και συγχαίρουν τον Δραγάτη και τος βοηθούς.
***Ντεντόπουλος Παναγιώτης, Κώστας Τσεβάς και Μπαλωμένος διακριθέντες για τον Ολυμπιακό Αγ. Στεφάνου.
***Κορυφαίος του αγώνα ο Χαντζάρας για τον Κεραυνό, ενώ Λιούμης, Πρίφτης και Μεγαγιάννης έκαναν και εκείνοι μεγάλο παιχνίδι ανασταλτικά.
Διαιτητές: Δραγάτης, Τζαφόλιας Β., Ρούντος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝ: Χανδρινός, Μπάσολι (46' Σουσούνης), Μπαλωμένος, Ιωσήπου, Μπερμπάντης, Καραγιάννης, Λαζαρίδης, Κατσούγκρης, Ντεντόπουλος Παν. (70' Τσέλα), Καραχάλιος, Αλ., Τσεβάς Κ. (80' Καραχάλιος Παν.).
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: Χαντζάρας, Πρίφτης, Μεγαγιάννης, Κατσίκης, Βανγέλι (60' λ.τρ. Φουστέρης), Κετέογλου, Λιούμης, Κριεμάδης, Μαριόλ (75' Χελιώτης), Παπανικολάου (92' Μαγγανάς), Σεΐντι.
ΜΑΧΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ 1-0
Νικήτρια στο κυριακάτικο (31/1) θρίλερ του Μαραθώνα η Μάχη, η οποία με γκολ του Σένε στο 93' νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό Λαυρίου σ' αυτή την 18η αγωνιστική! Ήταν ένα τρίποντο – χρυσάφι για την ομάδα του Σταύρου Ηλιόπουλου, η οποία ανέβηκε βαθμολογικά και ψυχολογικά εν όψει της συνέχειας.
Αντίθετα για τους «ερυθρόλευκους» της Νεάπολης, αυτή ήταν η τρίτη σερί ήττα και ουσιαστικά αποχαιρετούν οριστικά και αμετάκλητα το όνειρο της πρωτιάς. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το ματς διεξήχθη σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, με τους 22 ποδοσφαιριστές να κάνουν μεγάλη προσπάθεια να παίξουν ποδόσφαιρο με κάτω τη μπάλα.
Τα κατάφεραν ως έναν βαθμό, καθώς ήταν ένας αγώνας με γρήγορο ρυθμό και ορισμένες καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο Ολυμπιακός Λαυρίου απείλησε κυρίως στο πρώτο μέρος με χαμένο τετ-α-τετ του Μουστόγιαννη στο 3' και άλλη μια καλή στιγμή του Σιδερή, ενώ στην επανάληψη ο Θοδωρής Τσίκλος έχασε την σπουδαιότερη ευκαιρία.
Από πλευράς Μάχης Μαραθώνα απείλησαν ο Μίχας (με χαμένο τετ-α-τετ), ο Σένε (πλασάρε άουτ) και ο Ραπτογάννης που σούταρε αλλά είδε τον Καραγιάννη να του λέει όχι. Στο τελευταίο τέταρτο ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να βγάζουν κούραση, ενώ οι γηπεδούχοι από το 87' έμειναν και με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Νταή με δεύτερη κίτρινη.
Η Μάχη Μαραθώνα, ωστόσο, παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα βρήκε το γκολ της λύτρωσης στο 93' με χρυσή αλλαγή τον Σένε. Ο νεαρός και ταλαντούχος επιθετικός τον οποίο έβαλε ο Ηλιόπουλος στο ματς στο 63', εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των αντιπάλων και την εξαιρετική μπαλιά του Μίχα, πλασάροντας τον Καραγιάννη και κάνοντας το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
***Παππάς, Σωτηριάδης, Μίχας και Σένε κορυφαίοι για τη Μάχη Μαραθώνα.
***Καινούργιος, Τσιάτσιος και Μπουτσάι διακριθέντες για τον Ολυμπιακό Λαυρίου.
Διαιτητές: Μπουξμπάουμ, Καραθανάσης, Γουρνιάς
ΜΑΧΗ: Παππάς, Καλιακούδας (78' Γρίβας), Τσέλα, Χατζηπέτρος, Σωτηριάδης, Καραλής, Καχόπουλος (63' Σένε), Νταής, Καρακοζίδης (86' Ραπτογιάννης), Μίχας, Κοροβέσης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: Καραγιάννης, Καινούργιος, Κουρτάνοβιτς, Βαφειάδης, Πανάκης, Μπουτσάι, Έλενας (67' Παπαγεωργίου), Τσιάτσιος, Τσίκλος, Μουστογιάννης, Βελετάκος (83' Ζούμας).
ΜΑΡΚΟ - ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ 0-0
Ισοπαλία στο Μαρκόπουλο με την επέμβαση... της χρονιάς!
Με κορυφαίο τον Αλέξανδρο Λάμπρο και όπλο την αμυντική της λειτουργία η ΑΠΕ Λαυρεωτική πήρε ισοπαλία (0-0) από την καλύτερη Μαρκό
Σε ένα «φτωχό» από άποψης θεάματος παιχνίδι, Μαρκό και Λαυρεωτική έμειναν στο 0-0, με τον ταλαντούχο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Αλέξανδρο Λάμπρο να είναι κορυφαίος και μορφή του αγώνα!
Οι Μαρκοπουλιώτες του Γιώργου Παπαϊωάννου έψαξαν με μεγαλύτερη διάθεση το γκολ, πίεσαν αρκετά και είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν. Έπεσαν, ωστόσο, πάνω στον Λάμπρο αλλά και στην καλή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι παρά την κούραση που είχαν από το Κύπελλο άντεξαν και κράτησαν το μηδέν.
Η φάση του αγώνα αναμφίβολα ήταν εκείνη του 30', όταν από εκτέλεση φάουλ ο Πλίτσης πήρε την κεφαλιά, ωστόσο είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ να κάνει την επέμβαση... της χρονιάς. Η Μαρκό που είχε την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή, δημιούργησε άλλες δύο καλές στιγμές, μια σε τετ-α-τετ του Γκόντζου τον οποίο όμως πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Πώχος κι άλλη μια με τον Δημογιάννη.
Από την μεριά της η ΑΠΕΛ του Γιώργου Κόλτζου έπαιξε έξυπνα γνωρίζοντας πως υπάρχει κούραση και προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους με όπλο την καλή αμυντική της λειτουργία. Τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό χάρη στο καλό παιχνίδι όλης της αμυντικής διάταξης, ενώ επιθετικά βγήκε ελάχιστες φορές απειλώντας σε μια – δύο περιπτώσεις.
Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις σ' αυτή την 18η αγωνιστική.
***Πλίτσης, Τζανής και Ζατσελάρι κορυφαίοι της Μαρκό.
***Λάμπρος, Χάλαρης, Παντελιάς και Πώχος διακριθέντες για την ΑΠΕΛ.
***Η ΑΠΕ Λαυρεωτική με ανακοίνωση της θέλησε να ευχαριστήσει την Μαρκό για την φιλοξενία, ενώ παράλληλα δίνει συγχαρητήρια στον διαιτητή Βλάχο και τους βοηθούς.
Διαιτητές: Βλάχος Ανδ., Γκόντα, Παπαδόπουλος
ΜΑΡΚΟ: Παππάς, Σκόρδας (32' Γκριμέκης), Πατσιαούρας, Δημογιάννης, Τζανής, Ρεντζής, Βεϊζάι (77' Πετράι), Πλίτσης, Δημητρίου (66' Λάπα), Ζατσελάρι, Γκόντζος.
ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: Λάμπρος, Χουσεΐν, Παντελιάς, Γιαχάεβ Αλέξανδρος (79' Τζώρας), Πώχος, Χάλαρης, Βουκελάτος (60' Παπακωνσταντίνου), Παπαδόπουλος, Ασλάνης, Κοντογιάννης, Τσιριγώτης.