Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, χθες 28/2/16 στο Δημαρχείο του Δήμου Σαρωνικού στα Καλύβια.
Ο Πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ Άρης Βίτσος άνοιξε τη διαδικασία απευθύνοντας χαιρετισμό και στη συνέχεια διάβασε μήνυμα του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.
Πριν τη κοπή της πίτας, χαιρετισμό απηύθυναν Βουλευτές της ΝΔ και ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης.
Η εκλογή Μητσοτάκη, (στη προσφώνησή του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ τα μπέρδεψε και ανάφερε το Κωνσταντίνο αντί του Κυριάκου προκαλώντας γέλια στο ακροατήριο), έδειξε ότι ο κόσμος επιθυμεί επιτέλους μια εκ βαθέων ανανέωση του συστήματος με άνοιγμα της κεντροδεξιάς παράταξης.
Ωστόσο στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας που πραγματοποιήθηκε απ’ τη ΝΟΔΕ αν. Αττικής στο δημαρχείο Σαρωνικού στα Καλύβια, αποδείχτηκε ότι η παλιά φρουρά, παρά το ηλιακό, καλά κρατεί κι η διεύρυνση έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει.
Το θέμα που απασχόλησε όμως σοβαρά τα πηγαδάκια, ήταν η πληροφορία που έφερε ο επικοινωνιολόγος Θανάσης Παπαμιχαήλ, περί επικείμενης ανάθεσης στους δήμους της Ανατολικής Αττικής να φιλοξενήσουν μετανάστες αφού το μεταναστευτικό διογκούται μετά το κλείσιμο των βόρειων συνόρων μας, που κατά δήλωση του κ. Μουζάλα θα εγκλωβίσει στη χώρα μας περί τους 50 με 70 χιλιάδες μετανάστες.
Παρόντες οι βουλευτές Αττικής Γεωργία
Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας κι ο βουλευτής Επικρατείας
Βασίλης Οικονόμου, ο Μάκης Βορίδης απών λόγω ταξιδιού του στη Βιέννη,
ενώ τον κ. Μητσοτάκη εκπροσώπησε η κ. Κατερίνα Ονουφριάδου απ’ το
πολιτικό του γραφείο, την οποία ξέχασε να προαναγγείλει ο πρόεδρος της
ΝΟΔΕ, μάλλον ζαλισμένος απ’ τους πολλούς επώνυμους παρευρισκόμενους.
Ευτυχώς κάποια στιγμή προς το τέλος της εκδήλωσης τη θυμήθηκε, οπότε
αρκετοί έσπευσαν να τη χαιρετίσουν.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο κ. Βίτσιος δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά στον Α’ επιλαχόντα βουλευτή Αττικής Νίκο Καντερέ παρότι αυτός καθόταν λίγα μόλις βήματα μακριά του και σίγουρα τον έβλεπε ενώ παράλληλα αρνήθηκε να διαβάσει και τον χαιρετισμό που απέστειλε προς τα στελέχη του κόμματος ο πρώτος βουλευτής Αττικής Μάκης Βορίδης ο οποίος απουσίαζε λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων στη Βιέννη.
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Βορίδης είχε αποστείλει μήνυμα ο κ. Βίτσιος αρνήθηκε να το διαβάσει ενώ δεν είχε πρόβλημα να δώσει τον λόγο – και ορθά έπραξε – σε όλους τους υπόλοιπους βουλευτές οι οποίοι έδωσαν το παρόν.
Οι δήμαρχοι που έδωσαν το «παρών», εκτός
φυσικά του οικοδεσπότη Γιώργου Σωφρόνη, ήταν ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος
Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο Δημήτρης Λουκάς Λαυρεωτικής κι ο Δημήτρης
Μάρκου Σπάτων-Αρτέμιδας κι οι πρώην Δήμαρχοι Μαρκοπούλου Φώτης Μαγουλάς,
Γιώργος Χριστόπουλος Ραφήνας-Πικερμίου και Λάμπρος Κασαγιάννης Γλυκών
Νερών, επίσης αρκετοί πολιτευτές, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.
.
Πηγές ενημέρωσης:
paraktios.gr
notioanatolika.gr
kirkinews.gr