Δε ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά ο κ. Σγουρός σε κάθε απάντηση που δίνει για κάποιο περίεργο λόγο μπλέκει μέσα την ιστορία των σκουπιδιών. Η καλύτερα αυτή της «διαχείρισης των απορριμμάτων».
Εάν αναρωτιέστε λοιπόν γιατί ο κ. Σγουρός δείχνει τέτοιο ζήλο για την ανάγκη εφαρμογής του περιφερειακού σχεδιασμού (του 2003 επί Βάσως Παπανδρέου) η απάντηση έρχεται εδώ. Τα σκουπίδια έχουν χρυσό και σε καμία περίπτωση δεν είναι για …πέταμα.
Ο περιφερειακός σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (των ξεπερασμένων ΧΥΤΑ) στη Κερατέα και το Γραμματικό.
Κάτι ανάλογο με το χάλι δηλαδή που επικρατεί στα Άνω Λιόσια. Σε αυτό το σχεδιασμό, από όσο ξέρω αντιδρούν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής. Μάλιστα όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, έχουν στο πρόγραμμά τους: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ.
Ο κ. Σγουρός διατυμπανίζει δεξιά και αριστερά πως είναι υπέρ του Περιφερειακού Σχεδιασμού, άρα και υπέρ των νέων χωματερών στην Ανατολική Αττική. Άραγε τι σκοπούς θέλει να εξυπηρετήσει; Γιατί βιάζεται τόσο και το θέτει ως επιτακτική αναγκαιότητα; Γιατί δε προτάσσει τις νέες τεχνολογίες και την ενίσχυση της ανακύκλωσης αλλά επιμένει σε παρωχημένες λύσεις με έναν ξεπερασμένο περιφερειακό σχεδιασμό; Γιατί δε σκέφτεται με κριτήριο τη τσέπη των πολιτών αλλά και τις περιβαλλοντικές παραμέτρους;
Ελπίζω να το αυτό θυμηθούν όσοι ψηφίσουν αύριο στη Περιοχή. Αλλά και να το ξαναθυμηθεί το 24% του Γραμματικού που ψήφισε τον κ. Σγουρό. Διαβάστε κι αυτό: Ιδρύεται ο “πράσινος ΣΕΒ”, με το τίτλο ΣΕΒΙΑΝ Στη συγκρότηση «Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης» με τίτλο ΣΕΒΙΑΝ προχώρούν στις 12 το μεσημέρι οι εκπρόσωποι 21 εταιριών με επιχειρηματική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο τομέα.
Κύριος στόχος του ΣΕΒΙΑΝ είναι η ανάπτυξη σύγχρονης βιομηχανίας ανακύκλωσης, αξιοποίησης των αποβλήτων και παραγωγής πράσινης ενέργειας από αυτά, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Ουσιαστικά στη κίνηση αυτή συμμετέχουν οι πιο σημαντικοί φορείς της Ανακύκλωσης και της Διαχείρισης Απορριμμάτων (εκτός από την intrakat του Κόκκαλη) και Αστικών Αποβλήτων μαζί με όλες τις μεγάλες παραδοσιακές τσιμεντοβιομηχανίες.
Με λίγα λόγια τα σκουπίδια των εταιρειών διαχείρισης αποβλήτων αποτελούν ταυτόχρονα και πρώτη ύλη για τις τσιμεντοβιομηχανίες. Και εκεί εδραζεται αυτή η οριζόντια σύνδεση των επιχειρήσεων. Ως πρωτεργάτης αυτής της δράσης φαίνεται πως ήταν η εταιρεία Ηλέκτωρ, περιβαλλοντικός βραχίονας της Ελλάκτωρ, συμφερόντων Μπόμπολα. Έχει σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρον να δούμε που αποσκοπέι αυτή η σημαντική κίνηση όλων αυτών των μεγάλων επιχειρήσεων. Θα έχουμε και συνέχεια.. Βανζέτι 
Αρχική πηγή εδώ:
Γιατί ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα σκουπίδια ο κ. Σγουρός;
Αρχική πηγή εδώ:
Γιατί ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα σκουπίδια ο κ. Σγουρός;