• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Μαρτίου 25, 2012

    Ο Προαστιακός αυξάνει τις τιμές των ακινήτων στη Λαυρεωτική


    Ολοένα και περισσότεροι αγοραστές ακινήτων έχουν στρέψει την προσοχή τους στη Λαυρεωτική.

    Εξαιτίας της λειτουργίας της Αττικής Οδού, η πρόσβαση στην Αθήνα έχει μειωθεί δραματικά. Παράλληλα, η λειτουργία του αεροδρομίου έχει δημιουργήσει ορισμένες εστίες επιχειρηματικής δραστηριότητας.

    Όπως συμβαίνει με όλες τις επεκτάσεις των μέσων σταθερής τροχιάς, έτσι κι η δρομολογούμενη επέκταση του Προαστιακού στο Λαύριο έχει τονώσει τη ζήτηση ακινήτων.

    Παλαιότερα, η επέκταση του Προαστιακού είχε προϋπολογισθεί στα 110 εκατ. ευρώ, ενώ η σύνδεση του Προαστιακού με το Λαύριο θα γινόταν από το σταθμό του Κορωπίου, με μήκος 33 χιλιόμετρα.

    Η νέα προαστιακή σιδηροδρομική γραμμή θα παρακολουθούσε την όδευση της παλιάς γραμμής Λαυρίου.

    Το 2006, είχε εξαγγελθεί η δημιουργία ενδιάμεσων σταθμών στο Μαρκόπουλο, τα Καλύβια, τον Κουβαρά και την Κερατέα, κάτι που θα συντελούσε αυτόματα στην οικιστική αναβάθμιση των παραπάνω περιοχών.

    Ενδεικτικά, η διαδρομή Σύνταγμα - Λαύριο είχε εκτιμηθεί σε 50 λεπτά, σταθμός Λαρίσης - Λαύριο σε μία ώρα και αεροδρόμιο - Λαύριο σε 20 λεπτά.

    πηγή: metaforespress.gr


    Item Reviewed: Ο Προαστιακός αυξάνει τις τιμές των ακινήτων στη Λαυρεωτική Rating: 5 Reviewed By: forkeratea
    Scroll to Top