• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Μαΐου 19, 2017

    Ανοιχτή συζήτηση στο Λαύριο για την προστασία και ανάδειξη της κληρονομιάς της Λαυρεωτικής με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

              

    Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (αίθουσα Φαρμακείο) από το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.


    Με δεδομένο ότι για το 2017 το θέμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», το Β.Β.Ε.Μ. διοργάνωσε τη συγκεκριμένη συζήτηση με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στους φορείς που εμπλέκονται στην προστασία και ανάδειξη της κληρονομιάς της Λαυρεωτικής να διατυπώσουν την οπτική τους ως προς τη διαμόρφωση και την προώθηση ενός κοινού οράματος. Προσδοκία των διοργανωτών ήταν οι σκέψεις και οι προβληματισμοί, οι ιδέες και οι προτάσεις, να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για μια διαρκή και συντονισμένη συλλογική προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή.


    Στη σύντομη τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει όλες τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες για την ιστορική ανάδειξη της περιοχής, την προβολή και ανάδειξη των αρχαιοτήτων και αρχαιολογικών χώρων – μνημείων της Λαυρεωτικής και στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που γίνονται σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου για τη δημιουργία του Μουσείου Μεταλλείας και Μεταλλουργίας Λαυρίου.

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
    Γραφείο  Αντιπεριφερειάρχη


    Item Reviewed: Ανοιχτή συζήτηση στο Λαύριο για την προστασία και ανάδειξη της κληρονομιάς της Λαυρεωτικής με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων Rating: 5 Reviewed By: forkeratea
    Scroll to Top