Δηλώσεις Ραγκούση για το ΧΥΤΑ στη Κερατέα
«Οι χωματερές πρέπει να κλείσουν όχι τόσο για να μην επιβληθούν πρόστιμα αλλά κυρίως για να προστατευτεί η δημόσια υγεία», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπέρ της κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα.
Ο Γ. Ραγκούσης επεσήμανε ότι την ίδια ώρα που διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για τη κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα, λειτουργεί χωματερή στην περιοχή με πάσης φύσεως απόβλητα τα οποία χωρίς καμία επεξεργασία.
Με απλά λόγια... είναι σαν να μην περνάει το απορριμματοφόρο να συλλέξει τα απορρίμματα, αυτά να συσσωρεύονται στους κάδους και να φταίνε από πάνω και οι πολίτες που κατεβάζουν σκουπίδια. Αφού τόσα χρόνια εκβιάζουν και δεν επιτρέπουν την μεταφορά των απορριμμάτων της Λαυρεωτικής στον μόνο νόμιμο χώρο απόθεσης που είναι η Φυλή, με σκοπό να υποκύψουμε στις πιέσεις ώστε να γίνει ο ΧΥΤΑ, βγαίνουμε και παράνομοι που διατηρούμε την δική μας χωματερή !!! Επιτέλους αλλάξτε τον περιφερειακό σχεδιασμό! Ζούμε στο 2011!!! Καλή χρονιά και καλά μυαλά!